Friday, May 27, 2011

first annual kem wataniah..


aSSalamualaikum..

jeng3..rasa mcm dh 3 hari tak update blog nie. kini KEMBALI..!aaaa...NO IDEA LA..!! dh dua hari aku squeeze otak aku..NAK TULIS APA..NAK TULIS APA..and suddenly!! ting...!! tgh berYM dgn member cyber aku smlm and dia bg idea suruh tulis pasal KENANGAN MANIS..sepatutnya entry nie aku post SEMALAM..tapi disebabkan broadband aku ni mcm KURA-KURA lumba lari dengan arnab, aku continue la menulis harini..

kalau disoal pasal kenangan manis otak aku automatically BLANK..tak tau apa-apa..why r?? tak kisah la bila disoal time bila-bila pn..aku tak tau apa kenangan manis aku..SBB TAKDA KENANGAN MANIS KA?? OR BANYAK SANGAT kenangan manis kau tu..heeee..ntahla labu..

tapi setelah di choose and di filter aku rasa nak tulis pasal first time aku attend wataniah annual camp masa first sem aku join wataniah and first sem kat uni..mmg every semester we must attend annual camp sbb wajib untuk budak2 wataniah..huuu..bila difikirkn balik time tu SYOK ada TERRIBLE pn ada..waaa..mana taknya, dah bertaun aku tak masuk hutan since form bpa ntah and tetiba nak g annual camp tu..perrgghhh..ditambah plak time tu aku masih lagi JUNIOR HINGUSAN..attitude skema jerk!

OVER!! sebenarnya masuk hutan takda la tebal sgt..setakat tempat rekreasi ja..lgpun dua hari satu mlm ja..kikkiki..and camping dekat SUNGAI CONGKAK which is 15 minit ja dari uia..haha..nak overstory la tu..

actually camp 3 hari..start jumaat ptg..and selalunya satu malam kat uia and satu malam outdoor..lepas kawad test kami pn bertolak la ke sg congkak yang 'JAUUUHHHNYAA' 15 minit dari uia..uiisshh..ayat macam PERLI ja..

ptg tu jungle tracking..tak ingt la berapa kilometer..and lepas jungle tracking tu kami kena berendam dalam sungai..waahhh..apa lagi..bkn setakat berendam, siap mandi-manda lagi..syookk..macam TAK PERNAH jumpa sg..










masuk terowong nie series aku teruja..padahal kat atas tu ada jalan raya..


crystal clear water..subhanallah..



rest dulu..solat asar..




ok..jom sambung balik..


fuuhh..dh abis pn tracking..pacat pn sesodap rasa ja penuhkan tangki perut dia..tp takpe la..sesekali derma darah bagus jugak..


aiiyaakk..stap bob and stap agus, my seniors..gaya mcm tgh pikir future ja..


KEKANAN LURUS!! 


SENIORS~~


bila puteri bunian jumpa sungai macam-macam gaya ada..

eh jap2..puteri bunian all black ka??

errr...VERSI WATANIAH LA..

disebabkan mandi sg waktu petang so baju yg kami pakai tu tak kering sampai malam..dhla duduk dalam hutan. takda lampu semua, sejuk sampai ke tulang..aktiviti malam, jalan dlam hutan sensorang..aku ni dh la PENAKUT..aku pn tak tau la benda apa yg aku takut sgt..mmg jenis PENAKUT..harap ja masuk wataniah..errr..perkataan penakut tu tak payah la taip banyak banyak kali..tp yg lawaknya aku main tipu time tu..sepatutnya jalan sorang-sorang tp aku suruh mmber aku tunggu kat depan..kuikui..

and malam tu.. kami tidur beralaskan plastik dan beratapkan langit..ditambah plak dgn baju aku yg sejuk tak kering tu rasa mcm nak lari balik uni time tu jugak..tp apakan daya..jd askar MENTAL KENA KUAT..!



stand to..

stand to nie kena buat untuk melihat keadaan muka bumi kat pengkalan atau kawasan perkhemahan..tujuannya nk tgk kalau kalau ada perubahan kat kawasan tu contohnya mcm tiba tiba ada pokok yg patah maknanya ada musuh pernah lalu kat kawasan kita..

stand to ni tak lama..anggota kena stand to antara waktu matahari nk tenggelam and bila matahari baru nak terbit..





aik?? sesodap kfc ja tidoq..banyak menuang nie..semua org tgh stand to..

DIA DH MATI LA..kena tembak td..

seawal 4 pg bangun plak untuk qiam and dengar tazkirah smpaila subuh..tp AKU?? tazkirah dlm mimpi..telinga mcm dengar tapi mata tak mau lihat..MENGANTUUKKK...!! macam tula mata..benda baik nak ja pejam. benda tak baik CELIK plak..


sentwo time matahari nak terbit..

khemah tu buat simpan beg ja..sedap ja beg tidoq dlm khemah..

lepas subuh, ada pysical training..and most waiting GAME!! PAINTBALL AGAIN!














lepaking..sementara tunggu turn nak main..



eh sindiket mana nie?? tak aci ada gambar..




focus..teenang betol betol..





and diz is my platoon..~~

ptg ahad lepas habis game kami balik..and esoknya aku ADA TEST!! STATISTIC TEST..disebabkan terlalu penat aku jawab test sambil pejam mata..kuikuikui..APA DAA..

last two sem annual camp mmg best..second camp dekat Melaka and last sem camp dekat Pantai Morib..camping dekat Pantai Morib paling tak lupa..beeeezzz sesangat2..that one next entry..~~


p/s: yey! hey dr. wanna be! siap entry sy..thanx 4 da idea..leave comment..WAJIB..kiki..d=>














4 comments:

MofarRahman said...

woi! nape best sangat nih! yeah! da penah p situ!
sebab masa duk kat shah alam dulu ada satu kem dekat situ. ada cam kem kan? pastu kat bawah tu ada sungai kan kan kan!

senanye tak tahu tempat tu. sungai congkak ke name beliau? best best. tak pergi ke dekat air terjun?

best nye tembak2. ta penah men kot. T__T

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

hahahaha..air terjun kami lalu bg salam ja..time tu ada budak2 mn ntah tgh flying fox kt c2..series jelez!

#r@hsi@ h@t!# said...

stand to la darling..

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

@maputP: series mmg aku hentam ja eja tu..haha