Monday, May 16, 2011

the kilang girl...

aSSalamualaikum..

rasa lawak pulak tetiba..jd kilang girl..hehe..hari tu semangat ja aku post entry yg dh dapat keja kt avon tu..siap BUAT STATUS kat FB lg ha..punya la seronok..tp tunggu punya tunggu incoming call dari puan tu tp tak dapat-dapat jugak..MALU KOT! semangat ja buat entry..last2 on the seventh days, aku dengan zaty dah gave up dan terpaksa la mulakan balik misi jalan2 cari kerja musim ke-2..


pagi jumaat tu kami round2 area KULIM HI-TECH..sbb kt kulim hi-tech mmg kawasan perindustrian..so mmg banyak pembangunan kilang kat kawasan nie..


presenting the glorious symbol of Kulim hi-tech..haha..yeke??


tgh best round2 kt hi-tech then dapat call from HASANI..diorg panggil interview hari tu jugak pukul 2.30..ptg tu kami pn p la interview..ingat kn kami ja yg nk diinterview rupanya RAMAI..10 ORANG..awal2 aku dh surrender..CONFIRM TAK DAPAT..!


BETOLL!! tak dapat pn keja tu..SBB time interview tu aku tak boleh nak menipu yang aku nak kerja lama..aku TERberterus-terang yang aku tgh cuti semester 5 months..ngeh2..

ANSWER: tunggu ptg nie saya call..

kalau dh jawapan macam tu mmg sah2 tak dapat la..well, aku dengan zaty balik dengan wajah HAMPA!! sob3...d='<


esoknya, sabtu malam tetiba zaty call..dalam otak aku dh terbayang-bayang dh "ha..call mlm2 nie dapat keja la tu" EXACTLY...dapat keja....KEJA KILANG!!..hehe.. ada orang tolong carikan kt kami..doesn't matter la..janji ada kerja..


dan pagi td bermula la hidup aku as kilang girl sepanjang cuti semester nie..kerja kat kilang kertas.aku dengan  zaty mmg dh familier ngn tempat kerja nie sbb mak zaty pegang tender kantin kilang nie..so, sebelum2 nie aku dh pernah dtg sini sbb kerja basuh pinggan dengan mak dia..time cuti sem dulu selalu jugak aku jd pekerja bidan terjun mak dia.dulu kerja kat kantin, arini kerja kat dlm kilang tu pulak..kuikui.. 


kerja kt sini NAK nak kata best tu boleh la..kerja senang ja..tadi aku just kena lekat product number series dekat notepad..SIMPLE..then susun kulit buku..simple.TAPI..erm..LENGUH tak payah cakap la..payment gaji plak time-based scheme..ok la..sejam RM3.50..tp if buat overtime on Sunday payment up sikit..RM4 per hour..kerja from 8am sampai 5pm..kalau rajin overtime la sampai pukul 7 pn boleh..




lekat product series tag nie..



dekat all those note pads...




picture nie aku tangkap curi-curi time break..kalau tak jgn harapla dapat ambik..


ececeh..konon ja tu..padahal...


ZATY SING: cari kerja! cari kerja! cari la yg berfaedah, jgn jadi, jgn jadi org yg tak tentu arah..banyak kerja ada dalam dunia..ada pahala, ada dosa pilihlah yg bijaksana~~~





 KRIIIINNGGG!! yes2!! dh pukul 5..jom balik! jom balik!




riding MR.NINJA my skuter..going back home...


shalalala~~shalalala~~shalalala



TUNGGANG CERMAT INGATLAH NYAWA ORANG TERSAYANG..


p/s: photographer tak berbayar Cik Nor Ezaty Che Hassan... 

No comments: