Thursday, May 19, 2011

roti arab dan capati..

aSSalamualaikum.....

waaa..kenyang...alhamdulillah..rezeki Allah..hari ni balik kerja pukul 6 ptg..sebab memandangkan semalam overtime sampai pukul 7 and sampai rumah time maghrib, so aku and zaty buat decisiom KITA BALIK PUKUL 6 la TIAP2 HARI..yela..pukul 7 lewat sangat..nanti tak sempat asar pulak..lg pun kerja kat kilang chinese nie mmg susah nk solat..this is my challenge working here..zohor pn sembahyang curi-curi..SIGH! 

back to basic..bukan nak cerita pasal kerja ye! tapi pasal MAKAN!!..wah wah kalau bab makan huruf besar ya?? patut la GEMUK!..

tadi balik kerja perut tgh lapar nie..macam2 lagu ada.hindustan, korea, hollywood semua rentak ada..bawak motor pn slow ja..

'awat slow bawak moto nie..mcm tgh ronda-ronda makan angin ja' zaty soal..

aku jawab 'aku lapar gila nie sbb tu makan angin nie'

HAHAHAHA..tak lawak pn..gelak sensorang. sampai rumah konon-konon buat muka PENAT gila..muka konon TAK BERMAYA..padahal ada niat lain..

'mak, lapaq la..' aku buat ayat poyo..CIT! pemalas kn?? masak sendiri tak mau..mengada betol..

mak kata 'tu buah pelam ada makan la..'ayat layan tak layan..

la..pelam ja..pelam pn pelam la..tp..err..aku tak suka benda masam2 nie..lapaq punya pasal.bedal ja..tetiba lepas mghrib tu..

'jom makan kat luar.mak belanja..'pergghh..ayat berirama tu..MATA KELUAR BINTANG..kikiki..

'makan steamboat nk? mak teringin nak mkn steamboat..' mak sambung..pergghh..lg BERSINAR bintang kat mata aku..hwahwahwa..

5 minutes later, ayah aku balik dari keja..pas tu siap2 nak p surau..sbb nak p mengajar budak-budak kg marhaban..ala..perut aku dh berpesta dangdut nie..lpar..tunggu ayah lambat sgt.bedal burger adik aku separuh..kiiki..

tunggu punya tunggu pukul 9 lebih baru ayah aku balik..time2 mcm tu dh tak elok makan nasi..last2 mak aku suggest 'makan capati jala..mak nak makan roti arab' CAPATI?? abis STEAMBOAT cmna??alaaaa...capati pn capati la..janji perut aku dh tak berkaraoke mintak diisi..BISING..
\



nie la kedai capati tu.  ABANG E CAPATI..restoran nie dekat ja dgn rumah aku..sedaap oo capati dia..gebu..roti arab pn sedap.nikmat aku makan td. lepas tu boleh pilih nk kuah apa. nk kuah kari ayam ka, daging ka, dalca ka, sardin pn ada. mak aku cakap kt sini ada jual sate jugak. tp hari ni tak bukak kot sbb tak nmpak pn gerainya..



TADAAA...! the arab's bun..eh betol ke nm englishnya?? HEHE..




ini CAPATI saya punya..adik aku plak yg bedal dulu..




gambar curi mak..tudiaa..mak syok no dapat makan roti arab..




my little bro..sengih2..dh la makan capati aku..(padan muka gambaq hg tak cantik.haha. tp takpa adik aku nie tak dapat detect blog aku lg)



gambar curi bapak..kikiki..khusyuk makan nasi..muka series ja..


kikiki..again tak perasan aku curi tangkap gambar..





oh my cool milo!! milo sihat dan kuat..

ingat td dapat la makan steamboat..baru nak berangan-angan..tapi tak pa.capati pn capati la..asalkan kenyang sudah..macam tak biasa.bersyukur dengan rezeki yang ada..kat luar sana ramai yang susah tak dapat makan.jangankan capati, roti, biskut pn tak dapat nak makan..tak dapat nak merasa. ramai yg hidup merempat. kesian kan..walaupun aku family sederhana and bukan datang dari orang yang kaya raya tapi aku tetap bersyukur sebab cukup makan dan pakai..ALHAMDULILLAH....




No comments: