Friday, June 17, 2011

bubur cha cha..yummy!

aSSalamualaikum..


halluuu..!! fresh saturday. weekend macam nie seronok betol lepaking kat rumah sambil berblogwalking sana sini. follow situ follow sini..sesapa yang bekerja tu. selamat bekerja. sesapa yang tengah enjoy short semester selamat menghabiskan assingment..ngeh3 (tangan gosok dagu sambil gelak jahat)..yang tengah chillax semester break macam aku selamat menambahkan berat badah..woohoo..

eh eh..sapa tau bubur cha cha?? ngehehehe..faverat aku tuu..hari nie aku menyibuk kat dapur. kekonon nak tolong mak buat bubur cha cha la.*erk! nak cakap rajin la tu. sila jgn percaya. eleh sebenarnya nak tolong ambik gambar bubur jerk! ngeng...

dalam banyak banyak bubur yang ada kat muka bumi nie, bubur cha cha la yang paling aku gemor makan. kalau bagi bubur kacang ka, bubur apa apalah aku kureng sikit nak makan. pelik! tapi cik zaty best pren aku nih tak makan pulak bubur cha cha. dia cakap sebab bubur nie warna warni..hahaha..




memula aku tengok mak rebus dulu isi yang warna warni tu..



lepas tu blander santan..nie baru keja aku






dah siap tu. perah. perrghh..tengok tangan! nampak sangat orang takda skill. 
perah santan pun tak betol..


santan yang perah tu masuk dalam belanga tadi.sekali dengan daun pandan. kasi wangi sikit..



and tadaaaa..siap dh..nie aku punya..jemput makan!
haila..cemana lah tak gemuk. santann tuu..!!


la..macam nie ja buatnya. ingatkan susah macam buat karipap tadi..ngeh3 *bajet macam dah tau buat ja..padahal.....okayh! nak p melayan bubur cha cha. chioss..aSSalamualaikum..

3 comments:

Hans said...

suka makan panas2
:-)

Maharaja Lawak Minggu 12

niena shopping2u said...

lma x mkn bubur caca ni,
bukan bubur caca je.. segala jenis bubur

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans: mkn panas2 mmg sedap..

@kakniena: hehe..nie pun dh lama xmkn. excited sgt smpai masuk dlm blog..hehe..