Friday, June 17, 2011

jom main congkak!!

aSSalamualaikum..

hye!! sihat sihat belaka kah?? alhamdulillah..kalau demam tu cepat cepatlah makan ubat ye. jangan jadi macam aku nie penakut sangat dengan segala jenis ubat..okayh!

sapa kat sini suka main congkak??? sila angkat ibu jari kaki..hehehe..seriously dah lama tak main congkak. huh! macam nie la orang zaman sekarang. kalau game kat pc tu laju ja kan? *cit! emo plak..jangan marah yee..aku pun samalah..ingat lagi time kecik kecik dulu bila musim biji getah jatuh ja aku and the geng pakat pakat la reramai p kutip. lepas tu korek lubang buat congkak.seronok lahh!! rindu zaman tuu..ya! aku budak kampung..ngeee..*bangga lah pulak..

hari ni dan setiap hari jumaat aku satu family akan berkumpul kat rumah tok. semayang jemaah sesama. pastu baca yassin sesama. then, sementara nak tunggu waktu ishak ayah ajar sepupu sepapat mengaji. *termasuk aku kadang-kadang kena join sekali..ngeh3..memang dah jadi habit dalam family dah..lepas ishak is MAKAN TIME..*bab makan huruf besor ja. maunya tak makin membesor lemak tu..ngeee...
adeess.. kononnya nak sahut cabaran turunkan berat badan. tapi bila hari jumaat ja memang tak boleh control sebab macam macam makanan ada..huuu..tadi mak lang masak mee goreng. ayah plak p beli mee kuah and koewtew kuah. dah la sedap..*pakai hangat hangat tahi kambing jela nak kurus..

err..macam dah melalut ja nih! okayh! tadi sepupu aku keluarkan congkak kayu. aku pun apa lagi..whooaaa..dah lama tak main!! terus join main dengan dia. first game aku menang!! keh keh keh *cit! ayat kekonon juara la tu..sekali tok datang join. hah! sifu datang sifu datang..kalau dulu kecik kecik bila lawan congkak dengan tok aku sure kalah. lepas tu merajuk. *adess punyalah poyos..

bila sifu datang aku apa lagi..bungkus lah aku..waaa..*tadi bajet wira kan. padan muka daku. dah kalah...keh keh..












bila mentor vs protegee..


tu dia..konon terer lah tuu..


ok! surrender dah..tok menang. balik rumah tido~~~zzzzZZzzz

5 comments:

Mun said...

kite slalu mian tipu..pegi kira biji guli dulu :P

shopping2u said...

wah, best sungguh men congkak ni hehe...kt sni xde cgkak pn, CD filem congkak ada le

shopping2u said...

dtg sni & terus follow.. :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@mun: hahaha..samala ngn kite..nywy thnx follow..

@kak niena: hahaha..cd filem congkak pn ok la..hehe..mekasih follow..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

bestnye, kita da lame tak main congkak :D