Thursday, June 30, 2011

officially resign..

aSSalamualaikum..


yeah! today is my last last day kerja kilang kertas tuuu..happy pun ye jugak, sedih pun ye jugak..ceh! kekonon dapat la bertahan sampai abis semester break nie, tapiii..baru sebulan lebih kerja dah berhenti kot.haha.. kini baru kutahu *cewah versi lagu lah plak, kerja kilang nie peeennaatt rupanya..nampak ja kerja tu simple tapi tuhan jelah yang tau..tu baru kerja kilang, kerja lain?? penatnya tu macam lain lah pulak..


dalam sebulan tu macam2 kerenah orang lah yang ada. ada yang jenis berlagak supervisor, ada yang kuat menyembang time kerja, ada yang baik, ada yang buat kerja pun nak berkira, macam macam lah..tapi dekat line aku, alhamdulillah mostly ok lah..kalau yang tak ok tu dalam sorang dua gitu jelah..


dalam sebulan tu jugaklah macam macam kerja aku buat. gam kulit buku, susun kertas lukisan, pasang ring buku, potong ring buku..macam macamlah benda yang ada kait dengan buku nie..hari hari kalau tangan tak luka memang tak sah. hari tu dua hari tangan bengkak sebab potong ring buku pakai cutters. ini series! *poyo's! haha..


sapa cakap tak sedih berhenti kerja nie. sedih tau! sebab diorang nie baik baik belaka.isk..isk..sebabkan last day, so aku dengan cik zaty belanja diorang banana kek. handmade kedai punya.kiki..


and starting july nie aku kerja lain plak..tolong mak kawan kat kantin mak dia..seronok gak eh cuti sem lama lama cenggini. macam macam benda aku boleh buat..hehe..especially blogging lah.haha..


baru tau..cari duit nie memang susah. penat mak ayah kerja kita sesenang suka suki ja mintak duit nak beli tu beli nie..penat diorang kita tak tau..haila..*insaf sesaat.


dan aku pun dah start memikiir macam mn lah life aku next 3 years nanti. life lepas grad. life kerja. tanggungjawab pun makin bertambah tambah lah..


thinking and planning...


wslam..

6 comments:

shahjiehan said...

insaf sesaat? hahahha...


byk ke? alhamdulillah.. hasil usaha keras... =)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@shah: tulah..bilalah nk insaf betol2..haish..hehe..

niena shopping2u said...

dlu masa cti tggu spm akak keja kilang roti, smpai muak tgk jenis2 kek & roti... 4 taun xleh sentuh kek..bguslah msa cuti cri pluang keja.. leh kmpul duit :)

アヌム ちゃん said...

aa kan..bukan senang nak cari rezeki..tp takpe dapat pengalaman baru kan..

Syuhada said...

syud pun keje jugak sementara tunggu degree ni kan . baru tau mcm mana life kerja. tak tahu la mcm mana dah grad nanti . =..=

Hans said...

kerja apapun penat maaaa
:-)

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis