Monday, June 6, 2011

skuter dan si cap merah Part 2..

......................................

bahu ditepuk. 'oii ko pandang sape tuh??' Pa'an terjah. pandangannya terarah ke tempat yang sama. Speck old school dibetulkan. 

Crap! pensel mekanikal yang sejak tadi bermain-main di jari terjatuh ke lantai.

'kok ye pn bg la salam dulu ke ape ke. nie main terjah ja. ingat naz ahmad ke apa td' Airil sembunyi muka yang dah merah.

'ooooooooo..ko pandang awek tu eh??'

'eh..mana ada. aku tengah fikir nie. tak nampak??' Airil nak elak.

'fikir menda. dari tadi aku tengok notebook ko tu kosong je. nak kata study buku tak bukak pn dari tadi. i can read ur mind la bro!' Pa'an provok.

'dah ler. malas layan ko nih. jom solat' serentak earphone disumbat ke telinga. Sum 41. In Too Deep. berdentum di telinga.

..............................................................

konvokesyen week. Airil, Pa'an, Tok Ku, Mat Jo berlegar di Pesta Convest. jam di tangan 5pm. perut berkeriuk berlagu pilu minta diisi. gerai jualan makin rancak buat promosi. nasi ayam. nasi campur. nasi dagang. flowers. teddy bear. souvenir. rambang mata dibuatnya. kamera Nikon D7000 DSLR            tersangkut kemas di leher Airil. Lensa kamera itu sekali sekala snap beberapa picture yang dirasakan menarik. Its habit! Nikon macam nyawa. Airil dan Nikon. can't separate. macam lovers pulak. 


...........................................


conventional product. easy to get at the store such as toothpaste. while example of unsought product is insurans. textbook introduction to marketing principle ditutup. Done satu chapter! esok test subjek markerting. Alhamdulillah..Editing time!!

Airil capai notebook yang dari tadi landing atas katil. headphone dipasang ke telinga. Minority. Greenday membingit. picture yand diambil siang tadi dilihat satu persatu. membuat perkiraan pictures yang menarik untuk di edit. Automatik.senyum terukir.  pictures Pa'an, Tok Ku, dan Mat Jo macam macam gaya. rakan sekuliah kala senang dan susah.

button next ditekan lagi. gulp! terbeliak anak mata. gambar dia! clear pulak tu. manis si gadis berbaju kurung purple. sedondon dengan tudung yang dipakai. 'macam mana boleh tersnap plak nih' Airil gumam sendiri. tapi hati berbunga riang. lagu bunga bunga cinta. cursor pantas bergerak. browser Photoshop Airil click. editing is begin..

Kidnap my heart
Take me with you
Kidnap my heart
Make my dreams come true
Take me away cause falling in love
Ain't very far, not far from the start
Kidnap my heart.

......................................................

to be continue..


4 comments:

#r@hsi@ h@t!# said...

ada gaya hlovate skit ang tulis..pa pon, trus kn mnulis yer..

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

@maput: hahaha..tu la..mcm plagiariate gaya dy plak.huhu..xpalah..try to use my own style..thnx maput..!

Akulah Pak Lan said...

Good2..tapi kalau buleh allignment adjust la..jgn kasi center..pening nak baca..

make it simple n nice to read.. :)

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

@akulah pak lan: okayh! mekasih ye..d=>