Sunday, July 31, 2011

ahlan wasahlan..

aSSalamualaikum...

esok dah puasa..so.amacam kengkawan?? dah ready mental dan fizikal...?? aura ramadhan pun dah makin hot kat fb and blog. kalau dulu bila malam nak puasa ja nset memang tak duduk diam. kejap kejap teett tett, kejap kejap tett tett..sms wish puasa...tp, sekarang dh xda da. wish kat wall fb ja..jimat, pantas dan berkesan! haha..*berkesan?? ada kena mengenakah??

harini kalau ada sesapa yang kempunan tak makan kfc ka, mcd ka, pizza ka, domino's ka bek p makan cepat..nanti meleleh plak tengok iklan kat tibi..

semoga ramadhan kali nie membawa 1001 rahmat. doa banyak banyak. kan doa di bulan ramadhan nie mustajab. tapi, jangan lah plak bila ramadhan ja baru nak berdoa sungguh sungguh, baru nak ingat Allah. teringat rancangan al-kuliyyah jumaat ritu, ustaz tu ckp berdoalah ketika jiwa berada dalam keadaan tenang. jgn kalut. masa nak siapkan juadah posa pun boleh berdoa. ha..mcm si isteri tu sambil dok kacau tepung nak buat kuih boleh la doa tuk suami..kiki..


ha! malam nie dah start tarawih. teringat zaman p tarawih masak kanak kanak dulu. jom2 ramai ramai p semayang tarawih. bila lagi nak buat amalan sunat. dah ada peluang nie, jangan kita abaikan..


ahlan wasahlan ramadhan al mubarak..

lets enjoy this song..my favourite nih!




chioss..

wslm..

p/s: apa aktiviti korang ramadhan nie??

10 comments:

Hans said...

hohoho
tarawih2
selamat berpuasa
:-)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans: slmt berpuasa..

♥cik shaf♥ said...

huhu..tau xpe..xtau la malam ni dpt ke x lg sms wish puasa..hehe..
salam Ramadhan..semoga ibadah kita diterimaNya..selamat bertarawih.. :)

Wanie said...

puasa penuh tau..hihi

selamat berpuasa fatin..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@shafika: amin..

@wanie: puasa penuh??errrr...hahaha..slmt berpuasa jgk..

iMBobo said...

Pose jgn tak pose! heehee

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@imbobo: imbobo! posa pnuh taun nih!

shahjiehan said...

selamat berpuasa..!!!

Si DauN CeRi said...

salam ramadhan, cik fatin.. :)



tadi dah mkn dominos dah.. dgn harapan jiwa menjadi kental lagi kebal terhadap segala iklan makanan sepanjang ramadhan ni.. hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

boleh gnti Ustzah norbayah :D selamat menjalani ibadah pose ye fatin :D