Friday, July 22, 2011

karak yg lawak..

aSSalamualaikum..

hallu..hye2!! happy sweet nice Saturday..pekabo eh jang?? sihak sihak blako?? hihihi..rasa best plak ckp loghat negeri orang nie. awal plak aku buat entry harini. selalu tengah memalam karang baru nak start mengarang karangan hancus. takpa. harini semangat baru. ntah apa yang baru ntah la..kkiki..

okayh! back to mainpoint. anak anak sekalin, karangan harini bertajuk Karak ye..alah..movie Karak arahan pakwe Cik Lisa tu..*ceh! orang lain dah lama buat entry pasal nie. biarlah..aku nak buat gak.

semalam kat rumah tok aku, aku belek belek la tempat CD yang bertimbun timbun kat tepi TV nu..alih alih jumpa CD Karak nie..rajin pulak si  Pak Lang beli CD. dari dok terbiar bertimbun tu datang idea tak bernas nak kebas satu bawak balik. aku borrow bawak balik rumah. nak tengok kat lappy.

then, semalam jugak aku tengok cita tu. gila kuno! baru nak tengok..hahaha..dah siap masuk CD dalam lappy, then run DVD RW.

'weii, tutup r lampu. syok la sikit..'adik aku bg idea.

'la..xpayah nk tutup2 lampu la.tgk dah la. bkn ada apa sgt pun cita nie' usul aku. padahal sebenaqnya penakut. buat muka kering macam berani la kekonon..

'hg tu penakut habaq jala..'erk!

'ceh! ingat takut ka. cita Karak nie hantu dia fake la..'terus tutup lampu..

then, movie start. intro..then, intro, intro..bosan..panjang sangat intro pelakonnya..aku kenal shahir sorang je kot.

memula tengok, part yang keta rosak. si suami tetiba hilang. then, tetiba dia muncul kat tepi kereta takutkan wife dia. kat sini aku dah menjerit satu rumah. padahal bukan ada pape pun. adik gua gelak pecah perut.

'penakut la hang nie!' siap penampar aku sekali. cis!

then, second time time ada hantu kat belakang husband dia. jerit lagi! gila gedik lah!

'kakak nie apa nie' mak dah bising kat ruang tamu..kikiki..

adik gua dah gelak trkekek kekek kat sebelah. uh! whatever la. kusyuk lagi tengok. sampai la part yg si Jack nak terkencing tu. dah abis dia lepaskan hajat, nak balik kat keta then ada sorang pmpuan tanya..

'encik...encik nak kemana cik...boleh saya tumpang cik...rumah saya kat simpang tu je.....'

part nie memang aku gelak gila. lawak punya hantu. dah la nada mendayu, muka gila lawak. style cakap pun lawak. kalau tengok kat panggung aku rasa  orang siap baling kasut, handbag, handphone or telur kat kepala aku. kalau baling handphone takpa. aku sambut masuk poket. tapi kalau baling telurr..err...ada telur ke dalam panggung??

dan sampai la ke part shahir kena tarik masuk dalam kubur aku memang nak tergelak tengok. tak tau menda yang lawaknya..teringat kat kengkawan aku kat kampus. kami memang suka kenduri tengok movie nie. kalau tgk movie nie reramai aku rasa gegar jugak block kami gelak. *oh! bunyinya sngatlah over..

okayh! entry ntah ape2..aku chioss dulu. tangan bau ikan da.. baru lepas siang ikan nak buat laksa..moh ler rasa laksa Kedah..

chiooss

wslm..

8 comments:

Hans said...

filem Karak memang lawak
langsung xseram
hahahaha

Mun said...

aku x tgk2 lg..
aku hantu tipu pun aku da gigil -.-'
tapi nk tgk gakkk

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans: memang tak seram langsung..

@mun: tgkla..lawak kot..hantu dia nampak sgt fake..

alia azmi said...

jln citer un ta bpe best sgt but still ok la na tgk .. kihkihh ^^

shahjiehan said...

ha..x tgk pon cite hantu2 ni..takut... hehehhe....

Wanie said...

klu nak tengok cite ahntu kena tgk siang je..
tak seram eh? tgk iklan bukan main lg..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@shah:hahahaha..kelakrnya..xkn takut..kikiki..

@wanie: cita dia so-so je..okla..better than dilarang masuk yg ntah apa2 tu..

#r@hsi@ h@t!# said...

aku suka part ni,
'abang, ada nmpak anak saya?'
smpai anak sdara aku pon dok ajuk2 bnda ni weh..