Sunday, July 3, 2011

selamat menjalani Kursus Asas Darat..KADAR..

aSSalamualaikum..

halluuu..sweet Sunday everybody..tp harini Sunday yg kurang sweet bg aku..ngeh3..*ntah apa apa ja..


entry harini tak da apa sangat kot. aku just nak wish good luck and take care kat member member seperjuangan aku. depa bakal menjalani kursus asas darat askar wataniah selama sebulan. well! i'm very proud of them..


kursus kali nie tak buat kat kem pun. macam rekrut dulu, kami rekrut dekat rejimen 515. and, kami wataniah under rejimen 515. but kali nie kadar buat dekat kampus. so, tak tau lah situasi macam mana. ngehehehe..*gelak jahat. siapla korang..kikiki..


boleh la aku gelak sebab aku tak join pun kadar nie. niat tu memang nak join sekali. nak jugak rasa naik pangkat and pengalaman baru. taappii..*panjang tapi tu..tapi aku rasa stamina aku dah berkurang. kuikuikui..plus, kalau g kadar mental kenalah lagi strong. aku nie kekadang ja macam kuat tapi selalunya lembik..*alasan tak munasarawak.ckp jelah takut muka hitam nk raya nnti..ngeeee...


mesti hampa tertnya tanya kan menda la budak nie dok mengarut. kadar?? apa tu?? hehehe..sesapa yg join palapes darat kat kampus tu mesti tau kn. kadar nie kursus asas darat.*erk! berapa kali nak ulang. kat  tittle da ckp td..ngeh..ok! kadar nie macam kursus dimana askar wataniah yang pangkat dari just prebet to lans koprl..lebih kurang macam tu lah. so, jom lah sesama join askar wataniah. tak rugi woo..banyak manfaat..


well..apa2 pun aku harap mereka2 dapat menjalani kursus dengan jayanya. wish u all the best


*izzati roslan
*aiman
*afham
*shahrul
*ali
*shakir




wsalm..





12 comments:

niena shopping2u said...

owh.. kursus kadar..
erm.. wataniah ke?

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@kakniena: ha'a..hehehe..

Hans said...

wah
masuk askar wataniah?
cool
hebat lah

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

niena shopping2u said...

ok la tu.. pasni abs study leh mtak officer :D

shahjiehan said...

wahh... dpt elaun kan2

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans:haha..biasa2 ja..

@k.niena: hehe..insyaallah..

@shah:ha'a..setiap kali lat dptla..tp elaun tu xpenting. yg penting pngalaman n pelajaran..hehe..

padlie said...

Ayah saya dulu kursus KADAR time saya kecik lg...
Tp dia bukan wataniah.. 9 RAMD dr awal sampai pencen..

niena shopping2u said...

erm... susah ke kadar?

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@padlie: wow..sy mmg respect askar..sbb semngt diorg..

@k.niena: xtau..hehe..akak rase cane??akak sure lg tau..

niena shopping2u said...

hahaha.. mana ada akak masuk kadar

hanz png said...

oh join wataniah juga ya, satu geng la kita cuma saya AW 504. Baru je habis kursus asas jd prebet 2 oct lepas. kem tahunan dgn kadar kali ni tak dapat pergi pula. keluar dari kem terus jadi bengong sebab saya rasa tak cukup tidur, setiap kali training buat penuh semangat tapi sebab kurang rehat dan tidur, rasa nak melayang je...bayangkan tidur pukul 12/1pg bangun pukul 5 pg? bila habis kursus, semua terkejut sebab muka hitam legam macam sapu arang. pastu nasib baik pakai produk pencuci muka yg berkesan, muka terus jadi putih balik, fuhh bahaya. saya ni baru pas graduated so saja teringin nak gi join askar, tak sangka latihan sangat mencabar :D

Cik Nur said...

Elaun pun dah 3bln xdpat