Tuesday, July 26, 2011

yeah! dapat mandat....

aSSalamualaikum..

hye!! halluuu..kikiki..muka sengih macam kambing..buat entry sambil sengih2..kikiii..alhamdulillah..lastly lulus sudah..nampak gayanya aku bakal dapat mandat nak drive keta ayah dah. yeaaayyyy!!! nie syok nih! haha..*gelak sebesar alam.

pagi kul 9 tu dah bertolak g pusat memandu. sesampai ja tengok number and session. aku, session 3 no 19. then, tunggu la turn dulu. aku nie dari rumah dah menggigil tak sudah2. macam macam air dah aku buang kat rumah tadi. nie tetiba rasa nak terkencing plak dah. nak bangun dari kerusi pun memang aku tak sanggup sebab mengigil sangat. so, aku tunggu jelah. muka merah ja..

lama gila kot menunggu tadi. sbb harini ramai jugak la yg test keta. sambil tu, aku usha2 gak tengok orang. naik bukit pastu keta turun, langgar kon time parking..mostly perepuan lak tu.adooiiyaii..lagi seram..cik zaty and cik pikah awal awal lagi dah anta msg wish good luck. tenkiulah kawan!

lepas tu ada satu keta nie sorang mamat drive. dia buat bukit dah ok dah pastu masa nk drive turun tu dia terlajak sib baik tak masuk dalam hutan depan tu. kesian dia. dah dikira accident tak boleh nak buat jalan raya.

turn aku afta lunch. around  2pm. elok la menggigil pun dah hilang sebab lama sangat tunggu. ok. masuk keta. start enjin. masuk gear 1. bc bismillah ntah brapa ribu kali ntah, siap selawat g. pastu doa kenderaan suma bantai baca sekali.

part bukit, alhamdulillah. then, p parking plak. yg nie rasa tak boleh blah nie. aku dah siap masuk parking semua elok dah, then angkat tangan. aku tengok muka JPJ tu. dia angguk OK! then, aku keluar la. pastu dia ckp 'nie pasaipa keluaq nie?? sy dah suruh keluaq ka??' adooiii..!

'dah tadi, encik angguk2 td' aku jawab. muka innocent lagi.

'p buat sekali g' alamak! alah..sekali lagi la plak.

then, buat la sekali g. alhamdulillah. terus buat 3 penjuru. ok done! selamat dah satu. nak p jalan raya plak.

sekali betol oh macam yg aku imagine dalam kepala. sekali dapat JPJ big saiz punya. tapi takda r ketul2 tu..fuhh..memula garang sikit. lama lama buat lawak plak. dia cakap picture aku kat lesen L ada tahi lalat, tapi dia tengok kat muka aku takda tahi lalat pun. dia kata aku orang len la. macam macam lah..takpelah. garang garang lawak lawak pun inche JPJ dah kasi lulus..trimas dong!


alhamdulillah..everything going so well..thanks kengkawan doakan sy..

chiooss..

wslm..

9 comments:

Dearie Pearls said...

wah.. tahniah buat kamu..
so, jom jenjalan round2 ke.. hehhe..

habis ar kete ayah..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@dearie: thanks! jom2 jejalan sambil exchange drama korea..hihihi..

Salim Harmanain said...

gile ah..dapat lesen..tahniah.. :)

shahjiehan said...

tahniah lulus~

pasni hati2 taw

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@salim: mekasih2!!

@shah: tenkiu kengkawan!sy dah vote tuk shahjihan.com..hehe..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tahniah fatin..hehe boleh ah drift after nih kan.. :D

Wanie said...

haha..tahniah fatin..:)
lulus cubaan first tu..

アヌム ちゃん said...

wahh omedetou @ tahniah ^^

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@fee: hahaha..boleh r jadi kulim drft pas nih..kiki..

@wanie:tenkiu2!!

@k.anum:kamsamida! arigatou haip!