Monday, August 1, 2011

first day puasa..

aSSalamualaikum..

hye..halluuuuu..ha amacam first day posa nie?? ada penat ka?? kalau aku first day posa nih memang macam macam kerenah sikit. sakit tu la, nie la, pastu mula la buat buat 'ter'makan. kekonon terlupa eh arini posa la! alamak!!! *ok! idea tu zaman berhingus dok hijau lagi..

cuaca harini panas sikit la kat Kulim. nampak air je rasa meleleh ja air liur nih. mula la rasa nak minum air tembikai la, oren la, sirap la, durian la..*erk! ada ka?? so, first day posa nie mesti ada yg masak sedap sedap kn?? buat mcm2 kuih..jngan lupa, berbuka biar berpada..hehe..

aku harini takda buat benda yang bermanfaat sgt. sekarang tengah nak abiskan novel hlovate yg latest tu..CONTENGAN JALANAN.. dah lama novel nie bermastautin jadi penduduk tetap kat dalam almari tu, bayangkan since book fair bln 4 ritu kt PWTC aku beli, baru harini ada ruang nak baca. series! no doubt! novel nie best sesangat..its more about life..next entry aku buat sinopsis pasal novel nie eh..alah. aku sure ramai dah baca novel nie. especially fan hlovate..kiki..

petang tadi g bookstore. aku beli buku nie!!! hehehehe..akhirnya..dah lama nak beli nie..dah berkurun orang baca baru aku nak beli.ngeh3..



erk! apsal picture nie terbalik..sory, baru perasan...


dah lama tak sambut full ramadhan kat rumah macam nie..dah lama gak la aku tak g bazar ramadhan nie..so, arini first day posa, bazar pun tak berapa meriah sangat sebab kat sebelah tu ada pasar malam..





gini la ghopenyer bazar tu..aku p nie pun around 5.30 macam tu..pastu buat jejak kasih lak kat sini. ramai plak schoolmate aku jumpak arini. termasuk la aku nampak sorang mamat tengah buat mertabak. muka sebijik macam budak kampus aku..ermmm...musykil2..tak kan dia kat sini..

and dah lama aku tak merasa tarawih kat kampung..fuhhh..rasa macam zaman kanak kanak balik lah! tapi tak semeriah dulu.....

ha! harini korang berbuka apa??mesti sedap sedap kn..okayh! nak sambung contengan jalanan sambil tengok do re mi nie pun layan gak..

chiosss..


wslm...

10 comments:

Hans said...

aku tak beli lagi Contengan Jalanan
tak ada duit
:(

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans: hehe..nie pun beli time bookfair. dpt murah..

i'm ezza haniza said...

macam kat cfs nilai je ni...anyway . kos benl !

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@ezza: hehe..xlah..nie kt lain nie..oo..benl..

Si DauN CeRi said...

puasa penuh kat rumah ke? uiyooo.. bes2. sy lewat seminggu tapi jadilah.. drpd takde kan. hihi


dah lama sgt dah sy x baca novel. asek layan drama je nijam.

AfiekJibril said...

baguslah membaca utk isi masa terluang..dr ddk terbongkang tido kan..haha...

Hans said...

best la ko..
aku dkt sini tak ada bookfair
sob sob sob

Wanie said...

hari ni dah 2nd day puasa..tak g bazar pn lagi..makan lauk mak masak je..:)

アヌム ちゃん said...

Salam ramadhan dan selamat berpuasa :) Baru sempat nak wish dekat sini^^

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@si daun ceri: xpe..blajar tu kn ibadah..lg bertmbh pahala.puasa kt rmh keja tido je..hehe..

@afik: tau xpe..hehe..

@hans: jgn sedih..nk pnjam??bolehhh..no hal la..

@wanie: lauk mak msk lg sedap kot..hehe..

@k.anum: hehe..mekasih..d=>