Sunday, August 14, 2011

kad raya..

aSSalamualaikum..

halllu friends. 3 hari aku tak update blog. cuti hari minggu..ngeh3..*blogging pn ada cuti weekend ka?? and between 3 days tu aku just mengadap lappy tengok movie Supernatural. abiskan season 4 and 5..what a waste for Ramadhan. patutnya p tolong mak buat kuih raya ka, abiskan baca al-quran untuk dua juzuk ka, kemas rumah ka kan..*tapi..dah ada yg start buat kuih raya ka?? so, jangan jadi macam aku.

pastu harini aku kena stop untuk season 6 sebab dah addicted sangat. gila aku nih. 3 malam mimpi cita nih. bukan nightmare tapi kekonon aku pun jadi hunter macam Sam and Dean tu jugak. tetiba ja kan ada watak baru. tambah lagi satu hunter, Fatin. punya la perasan!!

tapi, aku kena abiskan jugak before bukak semester lepas raya nanti. nanti takdala nk addicted dah. hehe..memang cita nie faveret aku since sekolah g. tapi tak sempat tengok season 2 and etc sebab and since masuk boarding school. sejak tu terpaksa tinggal movie faveret aku macam Supernatural,Smallville. sedih oh! nie kira nak balas dendam la nie.

............................................................

errr..sebenaqnya aku nak cerita apa ni ha?? mesti hampa dah garu garu kepala, korek korek idung kan sebab boring baca aku dok merepek kat atas tu..ngeh2..sorry dude! *sengih

ha..aku nak cerita pasal kad raya! tadi lepas sahur aku sesaja bukak bukak balik kad kad raya lama yang berhabuk berapa inchi ntah tu kan. kad raya wordless wednesday aku tu. baru perasan, kandungan kad raya sama ja semua.contoh kan *pehal banyak sangat word 'kan' nih

assalamualaikum

apa khabar. sihat ka? posa tak harini??
posa penuh ka taun nie?
baju raya berapa pasang?
banyak tak buat kuih raya?
kami beli ja taun nie..
pakai baju raya kaler apa?
bulan baik hari baik nie aku nak susun 10 jari mintak ampun dan maaf kalau ada salah dan silap.
raya nie datang la rumah..
akhir sekali, nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..

mostly kad raya aku semua tulis macam nie. nak tergelak pun ada. memang zaman hingusan lagi kan..*not again! 'kan' lagi!! lepas tu lekat duit syiling seposen. buat bentuk smiley. kekonon duit raya lah tu..mesti korang pun ada yang tulis macam nie kan3??

lovely memories..

chioss..

wslm..


p/s: pesanan ringkas mak aku before p kerja. 'cuci semua tingkap'-macam denda plak 3 hari tak buat apa2..

19 comments:

iMBobo said...

lebih kurang sama isi kad raya kite hahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

blog akak pun cuti gak bla weekend hehehe

Anum said...

teringat zaman kanak2

AIEN NOT ALIEN said...

hahaha...isi kad raya lebih kurang sama je ayat..

tapi yang specialnya..soalan tu orang tanya kita time raya je ek..hihi...

Mun said...

hehe..stock kad raya memang tulis tu je :P

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@imbobo: hahaha..kad ry yg normal..

@k.niena: blog pn kena cuti gk..hehe..

@k.anum: zaman kanak2 best thing ever..hehe..

@A.N.A: ha..betol2..setaun sekali je dpt karangn cmtu..

@mun: rightio!

ILA HonEyBuNNy said...

sekali sekala blog pun nak bercuti gak kan..hehe

ahhh...dalam kad raya pun tulis gitu gak....pas tu wat lukisn kretif2 ckit..hehehe

アヌムちゃん said...

kecik2 dlu ada tulis

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas.heeee

Wanie said...

haha..dok layan drama je tau bdk ni..
la awat gtau isi kandungan kad raya tu..
tak seprais dah la..keke

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

Far8 budak baik said...

standard lahh kad raya kannn..
weh wehh supernatural aku
minat gile kot..
dean tu..
seyes best..
tapi klo budak2 tgk..
mudah percaya..karut je cite tu kn..
haha

padlie said...

Dah lama tak dapat kat raya dari kengkawan...
Dulu pun tulis gak ayat-ayat gitu.. Susun sepuluh jari tu ayat wajib la...

Sekarang dapat kat raya dari kontraktor dan supplier je.. Takde tulis apa-apa, just chop nama dan company je kat bawah tulisan " Dengan ingatan tulus ikhlas" ...

L said...

kosa ayat kurang,,, haha

sy syg awak.?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

Si DauN CeRi said...

bes kan duk umah goyang kaki?? rileks abis.. tp bila fikir balik, terasa mcm membazir masa pulak. bila busy byk kerja, teringin bebeno nak rileks.. hahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

selamat pagi :D

Dearie Pearls said...

wahahaha.. dah ar terbawa-bawa dalam mimpi, terbawa-bawa dalam komen lak eh. patot ar komen hari tu ada tersebut citer supernatural tue. pengaruh sungguh. hahaha..

saya lebih sukakn smallville. sangat suka ya amat. encemnyer clark. kahkah..

*menarik lak not2 muzik tu fly2 kat tepi..

osHin said...

nak kad raya ek...

anta nama ngan alamat kat emel oshin ye

===> n.fazri@gmail.com

diana said...

buat kelainan la bila dah besar ni...
sign je dan selit duit seratos...
hehhehe

Niena Pengembara Ilahi said...

kad raya utk akak ada tak? ehehe