Friday, August 19, 2011

langgar lari yang kurang belajAr..

aSSalamualaikum..

kalau ikut kalendar Masihi kita still lagi 19 Ramadhan..tapi, kalau nak ikutkan bulan Islam waktu macam ni dah dikira 20 Ramadhan kan? maknanya sekarang kita berada dalam zon malam Lailatul Qadar..10 malam terakhir nie lah nak kena all out abis abis. perform well untuk Allah. Reciting Quran dengan penuh khusyuk. amalkan amalan sunat diwaktu Allah bagi banyak ruang dan masa untuk kita. masa untuk berdoa ditingkat iman dan memperoleh kejayaan..

.......................................................

nasihat kat atas tu untuk diri aku sendiri sebenarnya. sebab kadang kadang *tak sesuai lak guna perkataan kadang kadang, sebab selalu level iman aku ni sat turun sat naik..tak pernah lah maintain.kalau maintain pun ada la dalam sejam dua..i'm too naive..

back to mainpoint, balik dari terawih tadi aku dengar kecoh2 kat luar rumah. rumah aku nie kira dekat dengan jalan raya gak la. jalan simpang tiga. autopilot tangan aku bukak tingkap. accident! terus capai tudung. kepoh gila aku. terus keluar rumah p tengok apa jadi. ramai orang dah berkerumun.

rupanya yang accident tu jiran aku. Abg Chik. dia naik moto. ada la satu moto nih langgar lampu. nak pulak time tu jiran aku nie lampu tengah hijau. so, berlanggar lah.

dah la langgar lampu, naik moto 3 orang, takda lesen, pastu langgar orang plak, dah tu lari. hampeh jugak la. tak dapat kejar. ramai gak orang dok kerumun tadi. aku kepoh kalah reporter join sekaki dalam orang ramai2 tengah kerumun tu. nak usha teruk ke tak si Abg Chik nie. concern tak aku??haha..

tak dapat kejar orang yg langgar, dapat moto pun jadila. apa lagi. abis la orang kerjakan moto dia. hancooq...

kat jalan tu memang orang selalu langgar lampu isyarat. keta, lori besar semua tak heran. main langgar ja. bawak kemain laju. tahun lepas ada kes terlanggar budak nak lintas jalan. meninggal budak tu. kesian gak la. tapi dah ajal kan..dari aku kecik sampai sekarang. jalan tu macam errr...berhantu jerk! *erk! khurafat..hehe.... sory2..aku memain ja.

tambah plak nak raya nie. banyak kereta, moto sana sini. aku nak keluar rumah merempit dengan mak aku shopping raya pun tak berani sangat..ngeh3..nak bawak kereta. lg lah tak. lesen baik ja landing dalam purse. jawabnya pakai ayah la jadi driver bertauliah nanti. sebab kes aku accident bulan lepas. sedikit trauma disitu ye..hihi..

apa apa pun baca bismillah, pandu cermat ingatlah orang berhemat..erk! ada kena mengena tak??

chioss..

wslm..

4 comments:

sleeping_maniac90 said...

bhyanya ..
org y lggr lmpu tuh x pkr psl org len ke.. adoii

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@sleeping: tulah..selfish..

Far8 budak baik said...

p/s bagi alamat rumah boleyy??
ngade sungguh..
nak jugak org minta kat dy..
haha!

Syakir Rahman said...

nnt emel kt saya alamat utk sya anta adiah awak ni... =D kt rikaysconcept@gmail.com

pastuh kalo boleh letak banner(platinum awards) dr blog sya kt blog awak ni...thnks...links kt blog sya skali..hahaha