Sunday, August 7, 2011

ramadhan #7

aSSalamualaikum..

hai! alhamdulillah..kenyang sudaaa..tarawih pun sudah..blogging ja belum..hikhik..harini kat surau ada imam jemputan dari masjid. dia baca masyaallah..sedap......sesapa nak buat menantu boleh la contact saya.haha..sebab umur muda lagi. baru 20an..

astghfirullahalazimmm....bulan ramadhan sempat lagi mengusha tok imam.eh bukan abang imam..hehehe..

so amacam korang dah ada yang mula buat persiapan nak raya ka?? kalau tanya aku, of course la belum.ngeh3..baju raya pun tak tau nak pakai kaler apa, nak baju macam mana. nak pakai kurung pahang ka...kebaya ka..*erk! kebaya?? tapi, kalau aku, prefer baju kurung ja sebab senang nanti nak buat pakai p kelas terus bukak sem nanti..hehe..

Ramadhan kali nie mencabar sikit kan?? dengan cuaca yang agak panas..sangat menguji. harini aku teman mak p jejalan beli kain nak buat langsir. fuhh.. haus bai..balik ja rumah rasa macam nak teguk air segelen. tengok gelas kat dapur pun dah meleleh air liur. *ok! over dah tu.


Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang orang yang sabar. 
(Al-Baqarah: 155)


sebenarnya aku pun tak tau aku nak tulis apa nih..tapi, jari aku ni gatal gatal gak. ingatkan nak dapat duit rupanya gatal nak update blog..

so, amcam puasa ketujuh nie?? hope better than yesterday..lets upgrade our iman!

chioss...

wslm..

p/s: life is not as simple as ABC or 123...

13 comments:

iMBobo said...

betul tu, cuaca panas menguji anak tekak yg comel ni hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@imbobo: tu bkn anak tekak. tu halkum..hahaha..

Wanie said...

smlm hujan hari mmg agak panas..dah la hari first puasa..lalala

Mr.Thinker@Ali said...

x ada prepare apa2. baju raya, guna tahun2 lepas punya. dah byk sampai kurang digunakan. sudah membazir pula jadinya. actually x kesah sbb lelaki mmg begitu. puasa stakat ni mcm biasa, dgn terawih setiap malam. Imam pun muda lg, suara x ada serak2 sgt, nice to hear and it is awesome! :)

Niena Pengembara Ilahi said...

amboi2..... kemain lgi ea... hehehe

Anum said...

byk dugaan

shahjiehan said...

ala... nak gadis2 di buat menantu... yang imam buat apa..sj laki kot.... hahahahha...


salam ramadan

Hans said...

xbuat pun apa2 persiapan raya
hohohoh
alhamdulillah semua berjalan lancar

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@wanie: ish2..baru nk pose..

@ali: wah..bgus nih pakai taun2 lps pnya..

@k.niena: hehehehe..

@anum: betol2..

@shah: ala..ckp jela nk gadis2 nk wt isteri..kn senang..haha

@hans:bgus2..

sifu im said...

kt kelantan dh smnggu x hujan kot

KhAiReDzAiMy said...

Tangan tu gatal bln ramadhan....
Tapi dapatnya bulan syawal.. ha... ha...

Tangan gatal tu sebab x sabar nak tolong mak ayah bersih umah nak raya... Hu.. Hu...

shahjiehan said...

hahaha... mmg pon nak gadis2... penah p ke masjid besi tu?

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@sifu: oh ye..erm mmg dugaan lah..

@khairedaimy:ha..bersih rmh..u yg betol..

@shah: haaa...kn betol..nk gadis2..hahaha..