Monday, August 8, 2011

review novel karya Syud..

aSSalamualaikum..

hye!!hallluuu..happy bless Tuesday..takmoh merepek panjang panjang. ingat tak haritu aku ada buat review pasal novel Hlovate kn?? so harini, to kaki kaki and para pembaca tegar novel, aku nak buat review pasal novel karya Syud plak.hehe..aku agak gila and addicted baca novel novel dia..

first aku mula baca karya Syud dalam novel Pelangi which ada combination 3 writers. Hlovate, Syud and Noor Suraya. Syud punya penulisan memang best. idea and jalan penceritaan menarik and sesuai dengan jiwa. ngeh2..macam terjiwang plak. tapi tapi, novel Syud nie bukanlah jiwang berkarat karat, its love sory gak tp ntah la aku tak reti nak describe. satu ja boleh cakap novel dia awesome!!penulisan dia ada gak sikit ala ala Hlovate..

moh sini aku promote novel2 dia..sila masuk jangan malu jangan segan. nak jamu air bulan pose ye dak..??



credit to google



yg nie if i'm not mistaken la novel first yg Syud tulis. Tentang Dhiya..bukak ja first page aku dah dapat rasa feel tuu. cewahh.. story pasal Dhiya yg dalam diam2 fall in love dekat Azril. diorang nie first kenal time lecture susun groupmate untuk buat assgnment. unfortunate, Dhiya kena group ngn Azril yg dia langsung tak kenal. first day class Azril dah tak datang lecturer. so, Dhiya nie ingat Azril is like badboy.tipikal groupmate.first impression Dhiya ni buatkan diorang selalu gaduh..tapi lama lama..lama lama baca sendiri..hehehehehe..aku rasa ramai dah baca sebab novel nie dah lama sanagt dah..


credit to inche google again!




next novel is Untuk Awak Teja Aulia..novel nie ending dia memang sweet sangat..story pasal Aulia yg fall in love kat kawan sendiri Aidil. kawan dari kecik la. tapi Aulia still blurr2 dengan feeling dia. si Adil plak memang dah lama suka kat Aulia. style tak nak mengaku nie payah..haha..

"selalunya kalau lelaki dan perempuan bersahabat baik salah serorang mesti akan 'tergelincir'-terlebih suka"-Syud

thanks inche google!


and latest from Syud is Baju Melayu Hijau Serindik. yang nie sumpah aku tak baca lagi..! padahal novel tu dah lama jadi penduduk tetap dalam almari. tak sempat nak baca. mana taknya, since awal awal cuti semester, aku kekonon sibuk kerja cari gali harta..ngeh3..sekarang novel tu ada kat kawan aku Cik Pikah. and komen dia. novel tu memang awesome. best!! so, aku tak sabar nak tunggu novel tu kembali kat tuannya..*wink


kalau nak baca novel Syud nie better baca dari first novel baru best sebab watak hero a.k.a scandel aku berkait. macam Azril, Adil, and Pacai diorang nie kira macam satu geng. kengkawan lepak and sekampus. ada ramai lagi geng diorang nih, macam Taufik and Umar. aku rasa next novel Syud akan buat kisah pasal Taufik or Umar plak. aku rasa jela..


memang nilah hobi aku. suka baca and buat collection novel. rasa satisfied bila own satu2 novel tu..

chioss..

wslm...










16 comments:

Najwa Sofwani said...

sy suke hlovate, best writer ever :D

Anum said...

bestnya, boleh cari nie

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@najwa: yup2..hlovate best writer ever..hehe..

@k.anum: cari jgn xcari..

Hans said...

rajin ko baca novel
:-)

shahjiehan said...

penah nmpak novel tu kat umah!sbb adik beradik dok bca gak benda2 ni..tp sj x amik port...hahahhaha

Wanie said...

duit dah xde nak beli novel..huhu..pinjam boley?

WAHIDA ALIAS said...

hehe...rajinnye die membaca..bgus2..keep it up!

padlie said...

macam best je sinopsis dia... leh cari ni...

tak pun, pinjam leh? ;p

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@hans: bc novel mmg rajin, klu suruh bc buku mls..

@shah: sJ laki mn lyn novel2 nie..

@wanie: boleh aja dong!

@wahida: tenkiu2..

@padlie: padlie kena beli sndiri..haha

ILA HonEyBuNNy said...

dulu minat gila jugak baca novel...

sekarang penulis baru2 dah xkenal...sbb jarang dah baca novel...nti g popular nak cari la..heheh

sifu im said...

ko rase cool ke tak klu laki baca novel??klu cool aku nk baca la..haha

iMBobo said...

fatin kuat baca novel bagus2..iMBobo satu novel pun xhabis bace...hangat2 tahi ayam je dr kecik hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@ila:cari jgn xcari..hehehe..

@sifu: lelaki bc novel super cool tau..

@imbobo: hehehe..

LuVidA^^ said...

syud mmg terbaik.
my feveret untuk awk teja aulia da 3x khatam... x sbr tgu cte topex lakkk

Nurul Jannah said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Jannah said...

Assalam sis! Dalam novel ni, lisa ada pakai ipod / mp3. Boleh tak sis bagitahu saya jenama ipod dia dan color ipod dia? Tak silap hijau / hijau pucuk pisang. Thanks kak! Saya punya buku hilang. Please inform me asap! 😘