Saturday, September 17, 2011

segalanya bermula..

aSSalamualaikum..

seminggu dah tak update belog tercintun nie..yuhuu..kekonon busy lah sangat. alhamdulillah..first week class best. first day and second day tu ada la terkejar sana terkejar sini macam kucing cari anak hilang..melilau satu kuliyyah cari kelas tak jumpa.

yang best sem nie aku dapat lecturer best2..ada yang sporting, ada yang garang sikit, garang banyak, garang sederhana..*err..ada ke garang sederhana?? paling best lecterur BM kot. sebab cikgu sangat kelakar. sama gak dengan lecturer yang ajar subjek Commercial Law, lawak spontan je..pastu muka relax..orang law memang macam tu kot..ada sense of attraction for audience bila bercakap. yelah..nama pn lecturer law kan?

dan aku rasa aku bakal tak berapa minat subjek membaca nie! kenapa accounting student kena belajar law?

*nilah manusia, selalu pertikaikan sesuatu benda yang baik. tak tau ke benda tu bermanfaat..kalau nak dibandingkan dengan Ibn Sina, Al Khawarizmi, Jabir Ibn Hayyan ilmu kita nie apalah sangat kan? ibarat setitik air ja dari tujuh lautan kat bumi nie..

so, janganlah rasa kita nie dah cukup berilmu, dapat dean list tak payah dah nak belajar benda nie. nak buat apa? berjalan pun pandang langit. padahal diri sendiri berasal dari tanah. remember, the truth owner of knowledge is Allah..Allah Ya Rosyiid,

nampaknya sem nie kena kerja keras sikit..aiseh..aku nie udah ler jenis yang banyak main. kalau study pun 45 minit terawal ja yang fokus..lepas tu mula la nak nyanyi lagu i believe i can fly...zzzz...

tapi, nampaknya kena tukar sikit nie..i believe i can fly, i believe i can touch the sky..touch and grab the sky..



sem nie board kat bilik colourful sikit. baru ada mood nak study. ngehehe..yeke??

so, kepada kengkawan yang kembali ke kampus tu, happy study..

chioss..

wslm..


p/s: sorry, sekarang speed blogwalking gear satu je..but no, worries, insyaallah free saya jenguk blog kengkawan..

11 comments:

Taufiq Tiramisu said...

goodluck sem baru.. hehehe. aku dah nak final ;)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

@taufiq: jelez la aku..aku baru second year..

iMBobo said...

senang je commercial law tu hehe

Fathin Fazila Razali said...

assalammualaikum fathin!!! ambgood luck for u aa!! lama tak singgah sni.. already miss u a momment.. muah!! (yeaks)..

Misz Oudae said...

caiyok2 dear

SoLy SoLicious said...

permulaan sem yg sibuk.. huhuhu

アヌム ちゃん said...

comel je board..kne smgt2 study ye :)

Si DauN CeRi said...

muehehe.. rajinnya siap ada board kat dinding. sy ni nak tampal tempat gantung baju pon malas, apatah lagi nak buat board.. ngaaaa not nice not nice.

gudluck atin!

sleeping_maniac90 said...

wrna wrni board ko..
kalo board ak plain jew..

Niena Pengembara Ilahi said...

akak rindu zaman stadi ^^

Wanie said...

kalau lecturer best baru semangat nak study kan..pape pun jangan jap je mood study tu..hehe