Thursday, October 6, 2011

sibuk2!!

aSSalamualaikum..

halluu...happy barakah day..! dah jumaat dah ghopenye ye..sebenarnya aku pun tak tau nak hupdate ape arini.. dah 3 minggu dah kot tak jenguk belog nie. dengan training petang malam, kelas, tutorial, quizzess.. *bajet busy sangat letteeeww...cik labah labah, taik cicak, lipas, semua berkubang nampak kat belog aku..*amboi! sodap landing berkampung kat sini yoo!!

rindu sebenarnya nak update blog. tapi, sebab masa yang selalu jelez kat aku nie kan, tak dapatla  jari jari aku yang gemuk gemuk nie nak menari atas keyboard.

minggu nie ada pesta convest. meriah kot! nie yang aku suka nie..ngehehehe..sebab banyak jual2..haha..bila la plak turn aku nak dapat bunga. tak ponah lagi eden dapat bunga nih..tak sabo nak konvooo..*bertaun lagi la..

bila fikir fikir balik, Allah bagi setiap manusia nie sama ja waktunya. 24/7. tapi, kadang kadang bila kerja dah banyak sikit mula la nak merungut tak sempat buat tu lah, sibuk lah. *aku la tu.. tetapi hakikatnya orang yang sibuk tu sebenarnya orang yang lebih menghargai masa. sebab, setiap waktu dia akan bekerja atau buat something yang boleh fill up kan masa dia. *kenapa aku tak terfikir camtu eh?

kita nie hanya manusia biasa. bila dah penat or busy sikit mula nak merungut, tarik muka tension. tapi, try kita tengok kekasih Allah. Rasulullah..orang yang dah dijanjikan masuk syurga. tapi, rasulullah bukan saja perform ibadat yang wajib malah ibadat sunat lagi. sampai merekah kaki. sempat ja buat tu semua. pergi berperang, sebarkan islam, atur strategi, luangkan masa dengan isteri..Rasulullah Awesome kan?

Allah tu dah adil dah..semua dibagi sama ja masa. kita ja yang kena manage betol2 masa tu..demi masa sesungguhnya manusia kerugian, melainkan yang beriman dan beramal soleh..

chioss..

wslm..

7 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

uruslah masa ngan bijak :)

lma xmuncul...sihat ke?

shahjiehan said...

bila fatin nk grad?hehe

Hans said...

betul tu

sleeping_maniac90 said...

betul3..
ak stuju.. pas nih kne urus msa ngn bek hehehe

iMBobo said...

andai diberi sedikit lagi masa pasti tertunai segalanya hehe

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu...

kita kena hargai masa yang ada...sebab skrg cepat ja masa berlalu tau..

Niena Pengembara Ilahi said...

p/s:slmat bercuti :D