Wednesday, December 21, 2011

random break

aSSalamualaikum..

update entry mati kebosanan kat cafe sensorang sementara tunggu class..

alhamdulillah..arini dah last class untuk semester nih! yeehaa..ceh! jangan nak heaven sangat la. final aku dah nak dekat kot. memang dah dekat sangat dah nie. final exam~~final exam~~kami datang~~dan kami nak serang~~*gaya lagu wonder pets

aku baru abis buat esaimen law. bila budak accounting buat esaimen law mengalir ayaq mata jugak baca case yang memang dok pehe mendee la term2 nie..at last, siap jugak..

ha! baru ingat satu benda, korang tau tak sebenarnya term muka buku tu salah dari segi penggunaan dalam bahasa melayu.*perghh..mentang-mentang belaja BM sem nie berlagak bebenor..

betol! tak tipu. lecturer BM aku cakap. kalau nak diikutkan hukum DM objek kat depan kan? contoh pisang goreng, buku latihan, buku graf dan etc..macam tu jugak kalau muka buku. yang sebetulnya buku muka. saya highlight dan tekankan kat sini BUKU MUKA..najwa latif! take note! *err..poyo x??

dan satu lagu penggunaan perkataan perdana menteri.Sebetulnya MENTERI PERDANA. macam Menteri Pertahanan, Menteri Sumber Manusia, kan perkataan menteri tu kat depan. tapi, bila dah selalu digunakan maka teruskan jelah guna perkataan tu.

jadi, ingat tau! BUKU MUKA! bukan muka buku..ngehehe..

g class dulu..

chioss..

wslm..



4 comments:

Anum said...

baiklah

budak penjara said...

ye..dh lama aku tau najwa latif silap..myb ko pon silap gak..dia msti dh tau kot buku muka..just nk bg nmpak unique kn??haha

iMBobo said...

kenapa buka muka ek?hehe

shahjiehan said...

buku muka rupanya! hehehehe