Friday, December 9, 2011

random night

aSSalamualaikum..

jam buruk aku dah pukul 12 lebih. tapi aku still tak mengantuk. sumpah aku nak tidoq nie sebenarnya. esok ada ujian kawad. lepas polish kasut gaya malas aku duduk termenung depan uniform. macam nak suruh baju tu iron diri sendiri. tapi kang, kalau baju tu iron diri sendiri lintang pukang lari plak.

*apa merepek nih! gua pening lalat DOE!!

doe?? hah! sejak bila dah pandai cakap doe doe nie??dodol kang lelaju baru tau..ngehehehe..

aku pernah terbaca kat majalah tau asal perkataan 'doe' nie. berdasarkan kamus remaja generasi xyz, doe nie singkatan dari bodoh. nak cakap bodoh kot2 macam kasar sebab tu ganti dengan doe kot..

tapi sumpah aku tak berapa berkenan dengan orang yang cakap 'doe2' nie. kawan kau sikit punya bijak pandai, kau panggil 'doe' kat dia..kesian kawan kau weh..apa kata instead of 'doe' kau panggil dia 'dai' ke, 'jak' ke..bagus ape..mendoakan kawan kau jadi lebih pandai dan bijak..

'aku tengok result ko semalam. gempak doe!

puji result gempak tapi panggil orang bodoh..ermm..bad2..


'aku tengok result ko semalam.gempak, jak!'

puji result gempak, doakan lagi orang bijak..kan dapat pahala..*errr..macam pelik pulak bunyik..ngehehe..

chioss..

wslm..


10 comments:

Gen2Merah said...

ehehehe.. betul juga kan.. apa kata kita ganti ayat tu dengan 'dai... at least sama2 mendoakan yang terbaik kan.. kita pun dapata pahal, kawan pun dapat doa yang ikhlas..

sebuah idea yang menarik ni.. ehe

sekamar rindu said...

salam...

"doe"..kali pertama dgr ayat mcm tuuu

LAici KAng Ais said...

DOE !. haha

sleeping_maniac90 said...

haha.. ak x tpkir la plak, jak!!
hehehehehe

ok x cm tuh??

ILA HonEyBuNNy said...

jarang guna perkataan doe tu..hehe

Wanie said...

doe tu bodoh eh? ntahla bunyi macam sedap je..kui3..laki selalu gune kan..

ORLANDO AHMAD said...

doe=dowh

~SaL IjOu~ said...

kdg2 mende tu jadi ikutan sbb ramai org guna..& bunyik mcm best..padahal,adeyh~ =p

aleen aiden said...

jak?da bunyik mcm org swak pon ade.hi3 :P

dino said...

best r blog ko jak... hahahaha. lintah toii