Saturday, November 26, 2011

selamat taun baru!!

aSSalamualaikum..

selamat tahun baru..jom2 baca doa akhir tahun n awal tahun..~~

doa akhir tahun..



doa awal tahun..


jom upgrade iman, topup ibadah, download takwa, n google an-nur..belajar dari kesilapan lampau and ambik iktibar..mulakan sesuatu yang baru!!



motif sesaje terhegeh nak letak gambar nih.baru ambik pagi tadi..coolio tak??kikiki..*sila muntah warna warni..

chioss..

wslm..

Friday, November 18, 2011

twitter?? perlu ke?

aSSalamualaikum..

pertama sekali nak wish tahniah!!! dekat adik adik yang dapat result gempak, yang flying colours dalam UPSR..yang result so-s0 tu jangan sedih sedih. cuba ler lagi. peluang bukan sekali. belajar dari kesilapan..

HA! sapa kat sini ada twitter??angkat kening sebelah! sumpah aku kuno sebab takda twitter. beberapa ari lepas ada gak kengkawan tanya aku ada twitter ke tak. kawan aku cakap best ada twitter nie. tak public sangat macam facebook. betol ke?? pastu dia cakap twitter imam asyraf best. aku rupa twitter pun tak pernah tau cane. yang aku tau ada burung warna biru yang bajet comel tu..kiki..

sebelum nie paksu aku ada invite google+..tu pun hampeh nak buat. macam leceh je..

sesape yang ada twitter tu ce cita apa yang best dengan twitter nie??anyoneeee....

chioss..

wslm..

Wednesday, November 16, 2011

sihat sebelum sakit~~

aSSalamualaikum...

bak kata raihan muda sebelum tua, kaya sebelum miskin, lapang sebelum sempit dan sihat sebelum sakit, hidup sebelum mati..haaa..bila sihat tak pernah beringat kan?


hambik kau fatin! makan la tablet2 nie semua. uwaaa...stress aku..

okay nie kira baik sikit la aku nak p klinik tadi.selalunya hampeh ler nak jumpa doktor. tu pun menggigil gigi, nak terkucil,sakit perut semua ada.. aku tak tau la aura doktor2 nie memang menakutkan..*tanak kawen doktor!! perghh.mcm ada doktor nak ke aku..ngehehe..

nasihat aku, bila makan tu beringat ingat la. jangan makan ikut sedap je. yang mana suka bantai je. jangan jadi macam aku nie ha..sebab penyakit yang datang berpunca dari perut..

sakit ape? takyah tau la..alhamdulillah biasa2 je...

chiooss..

wslm...

Saturday, November 12, 2011

jadual final exam dah keluar weii!!

aSSalamualaikum..

semalam sibuk check jadual final exam.sebenarnya dah keluar last week lagi, tapi baru semalam aku check. mid term exam pun tak abis lagi weii dah nak kena mangadap final pulokk..

30 dis: bahasa melayu komunikasi perniagaan

4 jan: organizational behavior

5 jan: commercial law

9 jan: DECISION SCIENCE N COMPANY ACCOUNTING!!!!!!! (tang nie huruf besar sebab aku rasa  macam dah kena bunuh dengan CA killer subject ni)

10 jan: business ethics

12 jan: cost management..

sumpah tak best langsung jadual exam aku! nampak sangat la kn jadual nie perli aku suruh study awal.
*gelak untuk diri sendiri yang pemalas nih!  tapi yang best aku abis exam awal dari kengkawan aku. and aku rasa better sikit dari kawan aku yang sorang lagi tu. jadual dia 2 hari berturut-turut ada 2 paper.patut bersyukur la kan aku nih..

nampaknya kalau sebelum nie study pakai gear 2, arini dan saat ini kena pakai gear 4 dah.*errr...betol ke nak all out abis2 nie??macam tak caya je gaya macam aku nak pulun abis..

bak kata mat bibir never say never, i'll fight till forever, when ever u knock me down, i'll not stay on the ground ~~

chioss..

wslm..

Thursday, November 10, 2011

sumpah nak jugak!!

aSSalamualaikum..

bukak blog semua pakat pakat update pasal 11.11.11..nice date la..aku pn nk update jugak bole??kikiki..*orang lain update dia pun nak jugakkk..amboi!!

dengan ini pada pukul 10.37am berwajah stress ditambah perisa cuka strawbery sambil counting lagi sejam lebih aku nak naik jet bas balik uia..dan dengan perasaan yang sungguh aku tak faham asal nak balik ja banyak beg asal banyak beg ja nak balik..uuwaaa..tangan dua ja. bawak troli supermarket kang abis cerita..

apehal cuti nie jelez sangat. sat sangat cutinye..*errr..bukan aku ke yang nak balik awal. sayang sangat kat kampus tu..ngeee..

mana taknya. semalam mimpi esamen. tau la esamen tu rindu sangat dah kat aku. exam pun dah buat ayat jiwang jiwang suruh balik baca buku. duduk rumah buat hape?? makan makan makan makan..tu ja. berapa kilo berat naik nih?? sungguh tak best hidup macam tu..*eh bukan balik awal sebab nak g jejalan genting ke??err.......


tadaa..nie kek buat semalam buat bawak balik kt kengkawan..tak tau rasa apa sebab dah lama tak buat. sumpah tak sedap..nasib lerr..

chioss..

wslm..

Wednesday, November 9, 2011

we are season~~

aSSalamualaikum..

ini semalam punya cerita..trip penang dengan kengkawan aku..semalam jejalan p bukit bendera dengan batu feringgi..kali nie, biarlah gambar yang berbicara..






laksa penang! marvelous!!


 menuju puncak~~





 batu belah..batu bertangkup..telanlah aku..makan lah aku..aku tak jadi kawen dengan anak raja..~~~



tiket train nak naik bukit bendera..student price rm4 ja!!
















view of penang from the top of bendera hills..boleh nampak jambatan pulau pinang..

masalah cinta?? masalah tu?? masalah nie semua dah tertinggal kat laut penang..hehehe..*err..masalah cinta ler sangat..bercinta ke??


p/s: maap ler..semua gambar aku dan kengkawan yg sedikit poyo's..ngeee..

Monday, November 7, 2011

make up~~

aSSalamualaikum...

masuk arini dah 4 hari dah kat rumah..asal celik ja makan, asal makan ja celik. tu jelah kerja aku duduk kat rumah nie. tambah plak time time korban nie keja makan daging jerk. aku rasa muka pun dah nak macam lembu dah. sekali badan dah macam ayam daging daa...

semalam mak aku p kenduri. lepas tu terjumpa kawan aku. mak aku cakap la 'lawa dia.dengan makeupnya..'

mak, mestila dia lawa mak sebab orang tu dah memang lawa. *ayat jelez letteww..kkikiki..

ini series! aku memang tak pandai nak pakai make up segala bagai..pakai bedak compact tu dah kira okay dah ler. lipstik, lipice, lipsbum, aku tak reti nak pakai. tapi kalau chopstik aku terer la..*kerek!

tapi, kadang kadang aku try gak pakai..ngehehe..pakai syok sendiri depan cermin jela..tapi tapi tapi, kalau make up nie aku reti la..cer tgk cer tgk..


teka mana satu aku??hehehe..agak agak kalau aku pakai make up cenggini p klcc ke times ke genting ke apa reaksi orang eh??

chioss..

wslm..



Sunday, November 6, 2011

M.A.L.A.S

aSSalamualaikum..

hah! terupdate gak akhirnya..malasnyeewwww nak update!*gedik yo..terkeluaq dagu aku. sihat ke semua?? selamat ari raya aididiladha.. yeahaa..cuti semnggu nie memang best. aku rasa semuabendaakunakbuat dalam semnggu nih. nak tengok drama korea la, nak baca novel la, tengok tb la, padahal macam boleh buat semua benda tu dalam seminggu! argghh!! tak kira..dah lama tak tengok cita korea. dah lama tak baca novel tau..*padahal baru 2 bulan!

nak promote dua drama 'baru' bagi aku yang sedikit kekunoan nih*err..ada ke perkataan kekunoan nie??


~~dream high~~~ cita nie best walaupun mula mula aku rasa bosan sikit..


~~city hunter~~ yang nie aku tak tengok lagi..bakal tengok..lee min ho..wait r..

lepas tu aku ada 3 novel tak baca lagi..cit! novel rajin plak nak baca. asiggnment bertimbun tak buat plak..tampaq lelaju kang!

ha..satu lagi, arini makan ketupat banyak gila..sebab hari raya haritu tak sempat nak makan ketupat puas2..ngehehe..*lepas nie sila timbang. punishment 400 kali skipping!! err...blh ke??


selamat menyambut ibadah korban semua..

chioss..

wslm..