Tuesday, December 27, 2011

random exam..

aSSalamualaikum..

tajuk nak random je kannnn..aku tengah revision week sekarang. tapi tak macam revision week pun. 3 hari demam. harini baru ok la sikeett..tadi kawan aku ada tunjuk satu youtube lagu buku muka..cer dengaq cer dengaq..


dengaq yoo..mok encik nak sambung study..

chioss..

wslmm..

Wednesday, December 21, 2011

random break

aSSalamualaikum..

update entry mati kebosanan kat cafe sensorang sementara tunggu class..

alhamdulillah..arini dah last class untuk semester nih! yeehaa..ceh! jangan nak heaven sangat la. final aku dah nak dekat kot. memang dah dekat sangat dah nie. final exam~~final exam~~kami datang~~dan kami nak serang~~*gaya lagu wonder pets

aku baru abis buat esaimen law. bila budak accounting buat esaimen law mengalir ayaq mata jugak baca case yang memang dok pehe mendee la term2 nie..at last, siap jugak..

ha! baru ingat satu benda, korang tau tak sebenarnya term muka buku tu salah dari segi penggunaan dalam bahasa melayu.*perghh..mentang-mentang belaja BM sem nie berlagak bebenor..

betol! tak tipu. lecturer BM aku cakap. kalau nak diikutkan hukum DM objek kat depan kan? contoh pisang goreng, buku latihan, buku graf dan etc..macam tu jugak kalau muka buku. yang sebetulnya buku muka. saya highlight dan tekankan kat sini BUKU MUKA..najwa latif! take note! *err..poyo x??

dan satu lagu penggunaan perkataan perdana menteri.Sebetulnya MENTERI PERDANA. macam Menteri Pertahanan, Menteri Sumber Manusia, kan perkataan menteri tu kat depan. tapi, bila dah selalu digunakan maka teruskan jelah guna perkataan tu.

jadi, ingat tau! BUKU MUKA! bukan muka buku..ngehehe..

g class dulu..

chioss..

wslm..



Thursday, December 15, 2011

the solutions is...

aSSalamualaikum..

aku tengok menda nih kat wall kawan aku minggu lepas..



macam nie la gayanya bila cakap tak guna akal dan ilmu. sabor jelah! bukan aku nak cakap diaorang nie tak berilmu. tapi, soal hukum Allah bukan boleh dibuat main. siapa kita nak judge apa yang Allah dah tetapkan..

'sesiapa yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya, sesiapa yang banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya..'(riwayat Baihaqi)

and, the solutions is..




nah..terjawab kan?senyum..tak perlu kata apa2..

chioss..

wslm..

Monday, December 12, 2011

hello ong bak merindu!

aSSalamualaikum!!

take 5 update entry cabuk sambil kunyah oreo. harini bezday sultan selangor kan?? ampun tuanku beribu ampun..selamat hari jadi..*wait! arini ke semalam??errrr...aku tau sultan kedah je..ngehehhe..

seronok betei kan cuti 4 hari. roommate aku semua dah chow cin cau balik kampung. tinggal aku je yang dah gaya zombi dalam bilik. semua nie mat esaimen punya pasal. termuntah hijau aku mengadap lappy buat esaimen. mata dah macam katak daa..tapi, alhamdulillah, semua dah setel tinggal malam nie ja satu lagi aku taip pastu hooray!err..ada lagi satu report tak buat lagi sebenarnya! chooiy! its ok..its ok..dateline next week..

hah! dah tenagok ombak rindu ke?? aku memang belum la..aku rasa kan since filem tu keluar kat panggung, asal aku selisih dengan orang je sembang pasal ombak rindu. pegi sana ombak rindu, pegi sini sembang pasal ombak rindu. weh sleeping maniac aarruunn aajiss ko meletops la!

kuno bebenor aku memang tak tengok lagi. tunggu lah nanti keluar kat tb ke, sesapa yang baik hati download cite tu baru aku tengok kot.

takda ke orang cakap pasal cita ong bak??

chioss..

wslm..

Friday, December 9, 2011

random night

aSSalamualaikum..

jam buruk aku dah pukul 12 lebih. tapi aku still tak mengantuk. sumpah aku nak tidoq nie sebenarnya. esok ada ujian kawad. lepas polish kasut gaya malas aku duduk termenung depan uniform. macam nak suruh baju tu iron diri sendiri. tapi kang, kalau baju tu iron diri sendiri lintang pukang lari plak.

*apa merepek nih! gua pening lalat DOE!!

doe?? hah! sejak bila dah pandai cakap doe doe nie??dodol kang lelaju baru tau..ngehehehe..

aku pernah terbaca kat majalah tau asal perkataan 'doe' nie. berdasarkan kamus remaja generasi xyz, doe nie singkatan dari bodoh. nak cakap bodoh kot2 macam kasar sebab tu ganti dengan doe kot..

tapi sumpah aku tak berapa berkenan dengan orang yang cakap 'doe2' nie. kawan kau sikit punya bijak pandai, kau panggil 'doe' kat dia..kesian kawan kau weh..apa kata instead of 'doe' kau panggil dia 'dai' ke, 'jak' ke..bagus ape..mendoakan kawan kau jadi lebih pandai dan bijak..

'aku tengok result ko semalam. gempak doe!

puji result gempak tapi panggil orang bodoh..ermm..bad2..


'aku tengok result ko semalam.gempak, jak!'

puji result gempak, doakan lagi orang bijak..kan dapat pahala..*errr..macam pelik pulak bunyik..ngehehe..

chioss..

wslm..


Monday, December 5, 2011

irfan makki?? sapa tuh??

aSSalamualaikum..

korang pernah tak dengar lagu i believe?? mabrook?? waiting for the call?? ha..penyanyi youtube ala ala maher zain tapi suara macam micheal jackson nie la penyanyi lagu nih. IRFAN MAKKI..suara dia sumpah sedap weh. lagu pun best2..lagu bermesej memuji tuhan. penyanyi dari UK nie mmg berbakat besar macam maher zain. aku paling suka lagu i believe..lagu mabrook pn best gk..



when you're searching for the light
and u see no hope in sight
be sure and have no doubt
He's always close to u..




erk! lagu untuk orang kawen jugak yang aku suka kan..

korang kena try dengar lagu ni..sangat terkesan..

chioss..

wslm..

Sunday, December 4, 2011

BBQ..

aSSalamualaikum..

mood pening lalat kat meja study sambil hupdate belog*ayat macam teruk jerk study.padahal...tampaq lelaju kang! aku baru abis mid term ptg jumaat aritu. kira tu last paper midterm aku..lepaih nie. tunggu final la pulok..esamen berbukit lagi tak siap..

semalam skuad wataniah aku ada buat bbq..puas melantak jugak ler semalam..ceh! kekonon nak diet la. poodaah.. tapi, bedal tak hengat dunia. ish! tak boleh jadi nih. 2 kilo lagi nak sampai target tau..*ngehehehehe..


brother tu chef kitaorg..skuad aku jugak la. dia punya coslow sumpah sedap tak hengat. aku yang perempuan pun tak reti nak buat sedap macam tu. *cakap jela takpandaimasak kan senang.










tak banyak gambar yang aku ambik sebab time nie aku ingat nak makan jerk! perut cap tangki minyak biasa la. lagipun ada kamera mahal ambil gambar. aku surrender jela dengan handphone cikai aku tu.


tadaa..beg hiking baru beli semalam. lawa tak?? *ada ja benda nak show off kan??ngehehe..lempang selaju blh..err..sila abaikan background belakang.


chioss..

wslm..

psssttt: aku dah buat twitter..kiki..