Monday, January 23, 2012

kenduri~~

aSSalamualaikum..

happy chinese new year to safsaf! safsaf tu kawan aku. aku tau dia rajin baca blog aku. seronok kemain ko ye..makan banyak..

musim2 cuti cenggini memang banyak la kan kenduri. semalam pun ada kenduri bertunang sepupu aku. sumpah! nie first time aku tengok orang masuk meminang. sebelum nie aku takda plak nak ambik port. yang bertunang semalam tu sepupu aku anak bongsu paklong. memang seronok lah sebab majority family ada. family sebelah mak aku besar. sebab tu macam meriah sikit.

baru aku tau macam tu caranya orang nak meminang. sebelum nie tak pernah ambik port pun. sebab sekarang dah besar kot. lepas tu aku dah tak sabar2 nak tunggu angah aku plak. kakak sepupu aku. yang tu pun family semua dok tunggu2 bila la nak kawen. jangankan angah, paksu aku pun bujang lagi. dan ramai lagi yang belum kawen. banyak la chance aku nak tengok majlis bertunang.

aku cakap kat angah "angah best arh tengok orang datang masuk meminang. lawak2"

aku saje cakap cenggini kat angah suruh dia cepat2 cari calon.

then angah perli aku balik "ok, nanti angah download video orang bertunang banyak2 kasi kat ten" erk!

kena balik aku..ngehehe..

seronok kenduri kendara nie. sebab bila berhimpun ramai2 tu yang best. mula la macam2 cerita keluar..


tadaaa..kak ruby dgn sepupu baru..ngehehhe..berseri wajah opah (tudung purple) dapat cucu menantu baru..

chioss..

wslm..

4 comments:

FasiHaH SupiaN said...

ko bile fatin?hahaha

akoo pae said...

hahaha sronok3..kalo yg kite sndiri lg sronok.keh2 =p

EmpayarUtama said...

Seronok yea... kenduri... aku nunggu kad jemputan nih :)

ILA HonEyBuNNy said...

time knduri la nak kumpul semua sanak saudara kan...heheh

ehem3...