Wednesday, January 18, 2012

tabiat kecik2..

aSSalamualaikum..



tak tau lah nak cakap apa.tp aku memang pelik dua hari nie sangat la bosan. lari rumah kang!tadi, tengok2 

pesbuk. terjumpa benda kat bawah nie dekat wall kawan aku. tergelak plak aku baca. sebab aku pun buat 

benda2 nie time kecik2 dulu..ngehehe..



mna satu yg korang penah buat masa kecik2 dulu?:

1. buka kipas meja,cakap depan kipas,nak dengar suara bertukar.


2. naik kereta,tengok bulan & ingat bulan ikut kita.


3. naik basikal,boleh lepas tangan dari 'handle',rasa hebat.

4. masa sekolah,ada orang bagi milo free,lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain,beratur ambil air lagi.

5. lukis burung guna huruf 'v'.


6. lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.


7. masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --> ♥

8. tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia terpadam.


9. Try gunting2 air yg kuar dari paip, kot2 boleh terputus

.
10. Goncang air gas kuat2, n then try bukak.. Biler buih dah nk sampai atas, tutup cepat2.



yg nie plak aku tmbah sendiri:


11. main pondok2 sorang jadi ayah sorang jadi mak


12. cakap sensorang konon2 pegang dua watak


13. main cikgu2..


14. main doktor2..hok nie feveret aku kecik2 dulu. konon2 jadi doktor gigi la..ntahpapeje..


15. mandi sungai..sanggup kayuh basikal jauh2 nak g mandi sungai


16. terjun kolah <nie tabiat aku dengan sepupu sepapat aku kat kampung> 


17. selongkar bilik paksu <nie pun keja aku dengan sepupu gak> lepas tu kebas perfume dia 


     banyak2..hahaha..




rindu betol zaman dulu2..boleh tak aku nak jadi budak2 je. taknak jadi orang besar??


chioss..


wslm..

7 comments:

akoo pae said...

hahaa comelnye aku time kecik =p

hassy chan said...

omg.. rupenya msa kcik2 ak bnyk kje cm tuh hak3..
bile bca td tingt balik...

FasiHaH SupiaN said...

semua orang rasa ni fatinn oiii haha

~SaL IjOu~ said...

kenangan terindah tu~ ^^

Bobo said...

haha tak ingt la, semua benda pernah buat hehehe

L said...

haha.. lawak biler pk balek.=)

Far8 budak baik said...

aku duk rumah bz gile...
hntr adik pi sekolah lah..
macam2..
ak selalu wat yg no 8 tu..
haha