Monday, September 17, 2012

sekinchan~~can mali can..

aSSalamualaikum..


sabtu haritu, lagi satu kawan aku selamat dah bina masjid. bagus betol diorang nie. berani take challenge kawen awal. benda baik tak elok lewat-lewatkan..kalau dah mampu carry on jelah.ye dak? heheh..

for the first time aku drive avanza. drive dari gomabk--->sekinchan---->gombak. bayangkan orang gemuk pendek macam aku bawak kereta besar gajah, macam tak da pemandu ja yang drive.

tapi, kesian aku rasa kat penumpang belakang, macam naik kuda dah aku tengok.kui2..sorry la dapat driver lesen cap ayam memang gini ghopenye..

dan bila sampai kat Sekinchan mula la sesi tak pernah tengok sawah padi. semua excited.aku je cool sebab aku orang kedah dah biasa padi2 nie..*cet! poodaahh.berlagak!



lawoo kawan aku nih.berseri seri!



first time jugak aku p kenduri lauk sambal ikan keli. peh! super duper oh-hensem sedap!














sebab kampung kawan aku nie subhanallah tersangatlah cantik, apa lagi, masing masing nak buat sesi hindustan.photoshot sana sini.

on the way balik sempat lagi menyinggah dekat Tanjung Karang. masing masing bedal keropok losong. siap ada bungkus bawak balik lagi. sedap oh! rasanye sama je macam terengganu-kelantan punya keropok.











dan aku rasa area Tanjung Karang memang femes dengan cendol kot. sebab banyak kedai cendol. tapi. yang paling tertarik menarik memang da boom, cendol Bakar nie la.

konpius jugak sebenarnya kenapa nama Bakar padahal cendol tu tak terbakar pun. assume owner nya nama Bakar kot.heheheh..

tapi, sempoi cendol nie. marketing die sangatla bagus tip top. tuan-tuan, puan-puan boleh pilih nak cendol VIP, VVIP,VVVIP, cendol Durian, macam macam lagi la. yang best siap ada drive thru baq hang. 


tengok muka kawan aku nie pun dah boleh agak cendol sedap super saiya! *err..tapi, nie gambar die tengah makan nasi lemak..


chioss..

wasalam..


p/s: you know what, i think i fall in love.this is crazy man. love to be photographer.. *argghh..nak simpan duit beli lens pulak..eheh!




7 comments:

L said...

bile kamu mau kawin ha? jemput2 ye... hehe

asi_hijab said...

ehem2..correction.ak x excited pun tgk sawah.sb rmh ak seblah sawah je.ak kan org kedah..hehe

asi_hijab said...

ehem2..correction.ak x excited pun tgk sawah.sb rmh ak seblah sawah je.ak kan org kedah..hehe

shahjiehan said...

wah... macam nur kasih la view dia...

dia kawen ngan orang tua dari dia ke?

Qaseh Gifts said...

salam perkenalan....
rasanya memenag patut beli lens... gambar-gambar semua menarik!

kiera'sakura said...

memang tersangat cantik permandangannya.. yg kt hp awk tue pn cantik tone dia nmpk segar

hassy chan said...

ko bila lagi???
ak teringin nk makn nasik minyak.. hehehehe