Monday, December 10, 2012

Gua Kota Gelanggi, Jerantut Pahang.

aSSalamualaikum~~

sementara tunggu groupmate yang tak sampai lagi, terasa nk menghupdate pulak blog semak nie. 3 minggu lepas aku ada pergi Gua Kota Gelanggi kat Pahang. program rakan muda. *excited! excited! excited! sebenarnya tu kira first time jugak la aku pergi Pahang. sadis kot. *potong bawang satu bakaul T_T.. dah 22 tahun jejak kaki dekat bumi yang sphere nie, tu baru first time pergi Pahang. ok sila jangan gelak kuat. senyum ja.

seriously Pahang sangat best. *err sebab banyak pokok durian kot. bhahaha.. yelah, sepanjang jalan aku asyik nampak dusun je. bestnya duduk kampungggg!!







bentuk bentuk stalaktit and stalakmit kat dalam gua tu, subhanallah, macam macam ado. bentuk gajah, batman, raja tengah duduk, tulisan Allah pun ada. paling best boleh nampak kristal. tapi, unik sebab kristal kristal nie tak boleh sentuh sebab nanti akan mati. tak sempat la pulak aku nak tanya kat brother tu kenapa boleh mati.
 macam gambar kat atas nie bentuk singa.  kat kepala die tu sebenarnya ada kristal. and area badan tu kristal yang dah mati sebab kena sentuh.











alamak groupmate dah datang..!! *cabut dulu!

^cheeto^!

wasalam..

4 comments:

Anum said...

dekat ngan kg anum

hassy chan said...

bestnyeeeeeee..
menarik gak ad cm2 bntuk.. mmg cm singa wei...

Hafizin Jamil said...

kena tipu dengan brother tu la bila sentuh akan mati.. hahaha

L said...

mana satu fatin? haha