Tuesday, January 31, 2012

wordless wednesday | zaman hingusan masih hijau

aSSalamualaikum..




taken: mrsm beseri,2007,basketball court



p/s: rinduuu weehh..*muka tak boleh blah. bajet nak innocent sokmo..



Monday, January 30, 2012

takdatajuk

aSSalamualaikum..

nothing much i could say, only one word alhamdulillah~~praise to Allah~~syukran..amin..*perghh..ayat copy paste dari pesbuk dengan twitter aku. pemalas betol jari gemuk nie nak taip balik. semalam result last sem keluar. takdalah gempak sampai 4flat tapi 4pelik ada la.muahaha... kalau aku ambik 4flat sapa nak ambik 4pelik kn? takpalah. 4flat tu bagi orang lain jerk! *errkk! bajet macam selalu je dapat 4flat kannn..

kelmarin aku p berjimba dengan kawan aku. dah dua minggu cuti baru semalam keluar jejalan.hallo world! *ceh bajet nak bagitau lagi yang baik duduk senyap dalam rumah la nie?

aku baru tengok underworld awakening kot semalam! aku nie spesies train delay.orang dah tengok abes, aku baru terhegeh-hegeh.series best3!! sebab movie tu 3D lagi ada feel. action dia mantopp. lagi best sebab dalam panggung tu takda orang pun yang tengok unless kami dan beberapa orang yang lain. lepas tu, terus g main bowling *benda wajib!

pstt..psst..semalam aku dah terguna sekeping voucher satu malaysia tu la.terbeli memborong novel.tapi, aku  borong dua novel je. satu jet jonah, satu vampire diaries. aku dok mencari nie sesapa ada copy season2 vampire nie??bak kata kawan aku si safsaf 'vampire only girls watch =P'  (copy paste lagi dari ym) yeke?? tak lah..boys pun ada jugak ape tengok vampires.kn3??


apehal panjang pulak entry hari ni..


chioss..


wslm..




p/s:psstt..psstt..harini nak pegi ambik skuter baru kat kedai..weee~~lalalala~~

Saturday, January 28, 2012

liverpool ke Arsenal??

aSSalamualaikum..

tadi lepas maghrib bapak aku belanja satu family p makan satay. sekali dengan cik zaty bestfrenz aku sekali aku angkut. tak kesah la tu. kalau boleh memang nak cari kedai yang ada tv skrin besoor punya.sebab aku nak tengok bola kedah vs Johor. kedahtakpernahgol tapi aku tak kesah. tetap anak jati kedah.

sekali sampai kedai memang ada bola. tapi diorang bukak liverpool vs MU.perghh..tak tau plak malam nie ada game liverpool.aku  tak minat pun liver dalam pool sebab tu tak tau pun ada match malam nie.

tapi kan, power gak lah tadi diorang main. aggressive kot!si gerard nampak macam superb macho.liverpool sekarang pun memang tengah power. siap boleh kalahkan MU. ish tak kan hati aku dah berubah kat liverpool plak kot. ish nie dah kira curang dah nie.never3!! aku still gunners tau! tapi, love can changes kan? hah! sudah!

chioss..

wslm..


p/s: result keluar 31 nie..takkoott..doakan d=>

Wednesday, January 25, 2012

gigit2 cuping telinga~~auuww..

aSSalamualaikum..

ha..baru arini dpt hupdate blog. dua hari lepas aku busy. *cewah busy mendeee. makan tanggung berak cangkung. tu ja keja..

sekarang nie kat tv tengah hot meletopp drama gemersik kalbu. macam mana ntah lagu trade mark drama tu? ku gigit2 cuping telinga kecil mu~~aauuww..konon romantik lettewww..

geli plak dengar..hahaha..kalau lapar pun jangan la gigit telinga. gigit la pizza ke, kepsi, ke mcd ke kenyang la jugak. tapi, memang lawak first time dengar lagu tu. hadoii..

sekarang nie dah banyak drama kat tv adaptasi novel kn? memula nora elena, pastu ombak rindu, sekarang gemersik kalbu. kat astro plak bicara hati. drama vanila coklat tu pun lebih kurang novel coke and sundae.dengar kata lepas ni adam hawa pn nak keluar jugak. tapi, tak bleh blah sebab heroin rita rudaini..errr..

tapi, sumpah gemersik kalbu kat tv takbestmacamnovel!! sebab ada banyak ubah..

chioss..

wslm..

Monday, January 23, 2012

kenduri~~

aSSalamualaikum..

happy chinese new year to safsaf! safsaf tu kawan aku. aku tau dia rajin baca blog aku. seronok kemain ko ye..makan banyak..

musim2 cuti cenggini memang banyak la kan kenduri. semalam pun ada kenduri bertunang sepupu aku. sumpah! nie first time aku tengok orang masuk meminang. sebelum nie aku takda plak nak ambik port. yang bertunang semalam tu sepupu aku anak bongsu paklong. memang seronok lah sebab majority family ada. family sebelah mak aku besar. sebab tu macam meriah sikit.

baru aku tau macam tu caranya orang nak meminang. sebelum nie tak pernah ambik port pun. sebab sekarang dah besar kot. lepas tu aku dah tak sabar2 nak tunggu angah aku plak. kakak sepupu aku. yang tu pun family semua dok tunggu2 bila la nak kawen. jangankan angah, paksu aku pun bujang lagi. dan ramai lagi yang belum kawen. banyak la chance aku nak tengok majlis bertunang.

aku cakap kat angah "angah best arh tengok orang datang masuk meminang. lawak2"

aku saje cakap cenggini kat angah suruh dia cepat2 cari calon.

then angah perli aku balik "ok, nanti angah download video orang bertunang banyak2 kasi kat ten" erk!

kena balik aku..ngehehe..

seronok kenduri kendara nie. sebab bila berhimpun ramai2 tu yang best. mula la macam2 cerita keluar..


tadaaa..kak ruby dgn sepupu baru..ngehehhe..berseri wajah opah (tudung purple) dapat cucu menantu baru..

chioss..

wslm..

Saturday, January 21, 2012

tumblr..tumbeler..thumb blurr..tumbelawak!

aSSalamualaikum..

sapa kat sini ada tumblr??!! angkat jari kaki tangan. cewah! aku tengah oversuperexcited terlampau sebab baru buat tumblr. sebelum nie usha2 tumblr orang je. sebab aku memang tak pandai nak buat gambar lawa lawa nih. rupanya tumblr nie tak semestinya upload picture lawo2. reblog picture orang pun boleh..

tapi kan kan kan, kalau ada dslr lagi power..*pergh..berangan boleh la..

syookk arh tumblr..kalau rasa2 idea kering kontang nak tulis blog, bukak tumblr tengok gambar. *tengok tu orang cewi. cewi?? bak kata orang kedah cewi nie macam jakun la..jakun jakun jakun..*jakun sungguh aku.

hah! sesapa ada tumblr jomla follow follow.. nie link aku seventhsensor.tumblr.com

chioss..

wslm..

Wednesday, January 18, 2012

tabiat kecik2..

aSSalamualaikum..



tak tau lah nak cakap apa.tp aku memang pelik dua hari nie sangat la bosan. lari rumah kang!tadi, tengok2 

pesbuk. terjumpa benda kat bawah nie dekat wall kawan aku. tergelak plak aku baca. sebab aku pun buat 

benda2 nie time kecik2 dulu..ngehehe..



mna satu yg korang penah buat masa kecik2 dulu?:

1. buka kipas meja,cakap depan kipas,nak dengar suara bertukar.


2. naik kereta,tengok bulan & ingat bulan ikut kita.


3. naik basikal,boleh lepas tangan dari 'handle',rasa hebat.

4. masa sekolah,ada orang bagi milo free,lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain,beratur ambil air lagi.

5. lukis burung guna huruf 'v'.


6. lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.


7. masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --> ♥

8. tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia terpadam.


9. Try gunting2 air yg kuar dari paip, kot2 boleh terputus

.
10. Goncang air gas kuat2, n then try bukak.. Biler buih dah nk sampai atas, tutup cepat2.



yg nie plak aku tmbah sendiri:


11. main pondok2 sorang jadi ayah sorang jadi mak


12. cakap sensorang konon2 pegang dua watak


13. main cikgu2..


14. main doktor2..hok nie feveret aku kecik2 dulu. konon2 jadi doktor gigi la..ntahpapeje..


15. mandi sungai..sanggup kayuh basikal jauh2 nak g mandi sungai


16. terjun kolah <nie tabiat aku dengan sepupu sepapat aku kat kampung> 


17. selongkar bilik paksu <nie pun keja aku dengan sepupu gak> lepas tu kebas perfume dia 


     banyak2..hahaha..




rindu betol zaman dulu2..boleh tak aku nak jadi budak2 je. taknak jadi orang besar??


chioss..


wslm..

Tuesday, January 17, 2012

syoknya cuti...

aSSalamualaikum...

nak habaq mai aku dh 6 hari abes exam. alhamdulillah..seronok oii. dan sekarang aku tengah syok2 relaxing, lepaking kat kampung. yang pasti kalau duduk kat rumah nie makanan selalu banyak2. time nie la makan tak hengat. buruk perangai!

tapi, nak elakkan makan banyak time2 cuti nie, senang ja cara dia. yang mana puasa yang tinggal ramadhan aritu ganti la cepat2.aku rasa time nie mmg sesuai sangat la. tambah2 orang yang macam aku nie kan yang dalam kepala ingat MAKAN ja. lagi plak kalau kat kampus tu jangan harap la makan sedap2 macam kat rumah. save bajet ler katakan..

sekarang nie aku tengah memikir apa aku nak buat cuti2 cenggini selain masak memasak kat adik2 aku.*errr..masak ler sangat..

chioss..

wslm..