Friday, December 28, 2012

disorder

~~aSSalamualaikum~~


alhamdulillah~~alhamdulillah~~ 2 paper down!! lagi 5 lagi nak kena perang.haih~~ satu hari exam dua paper memang 'best' sangat la kan..

aku rasa waktu exam nie memang waktu menambah lemak. buat soklan tak dapat jawapan, stress.. lepas tu makan, stress makan.. semalam lepas exam terus pergi cari burger bakar.. melepaskan lelah lah kekonon.. *eating disorder..

bukan eating disorder je, musim musim exam nie identity disorder pun boleh jadi..

lepas nie ada semangat sikit nak study. sebab ada album sami yusuf yang salaam tu!! yeay!!



ada dua lagu best bila first dengar terus suka. happiness dengan the sources..best3!! 

and dapat nie..hehehe.. 


sayang betol nie key chain nie.. eh!


^cheeto^


wasalam~~





Tuesday, December 25, 2012

farewell~~

~~aSSalamualaikum~~


takoottt~~~ hari jumaat dah start final.dua paper yang susah pulak tu. not a good start!! maka dengan ini..adik beradik stress tension stress dan tension bermaharaja lela..

eh! tapi, sempat lagi menghupdate belog..heheheh..

isnin haritu last dinner wataniah. nie kira farewell sebab next semester ada yang dah last semester. ada yang grad uia..aku je belom..*potong bawang..T_T














jejaka termacho abad ini~~





hopefully our ihkhwah never end till jannah..

sebab they are best firends ever~~

fast and furious update..malas nak taip panjang panjang.eheh! nanti aku blogjoging kat belog kome2 ye..

^cheeto^!..

wasalam..

Friday, December 21, 2012

gila sedih tiket sold out!!

aSSalamualaikum~~

sebenarnya aku nak update pasal annual camp kat taman negara haritu tapi, nanti nanti lah..

sekarang tengah revision week. selalu aku memang tak balik kalau revision week. tapi memandang terpandang dan dipandang after final aku terus practikal dan tak menyempat punya balik kedah ohsem, so, tetiba semalam aku buat last decision nak balik.

aku nie memang pelik sikit. suka buat adhock decision tiba tiba ja. padahal sebenarnya aku dah plan dengan kengkawan nak pergi bukit Tabur pagi nie.

but then, sadly sedih kecewa hati lara, punya semangat packing barang tp tak da lah berbeg beg aku bawak balik.sekadar buku ja sebab nak study sikit sikit kat rumah. penat lelah abis semua lemak berkejar sampai pudu, at last 'assalamualaikum! tiket kulim paling awal pukul berapa?'

'sorry dik, tiket abes.semua abes.adik lambat sikit ja' what??!!! *dunia gelap gelita

dan semua kaunter keluar ayat yang sama.

maka, termangu aku sensorang kat pudu. dan mula adegan banjir kilat. heh!

dan aku mula terfikir, patut la aku check tiket online tadi 'no route offer'!

dan baru aku ingat orang ramai balik kampung sebab cuti christmas..

poor me~~padan muka jugak..moral of the story, lain kali buat keputusan fikir dulu..jangan buat keputusan last minit..

^cheeto^!

wasalam..

Friday, December 14, 2012

comes to the end..

aSSalamualaikum..

take 5 rush update.. tak kira nak update jugak walaupun tengah kejar masa..ewah! haha..

semalam after AGM nadiwatan club aku officially resign dari biro head IT wataniah..alhamdulillah..solosai satu tanggungjawab. lepaih nie tak payah jaga blog wataniah uia  lagi dah, facebook wataniah pun. aku kembali manusia normallll!!!! yay!! *errr..selama nie alien ke?? bhahaha..

sedih jugak sebenarnya. after 3 years susah senang dengan kawan2 wataniah, then, it comes to the end. betol la orang cakap. mana ada benda yang tak kan berakhir ye dak?

maka dengan ini, aku off 3 hari annual camp wataniah buat sekelian kali yang terakhirnya.. then officially graduated from wataniah skill uaim..



gonna miss them, and green uniformmmmmm..!


new tenure of Nadiwatan Club..mutiara sulung PALAPES UIAM..all the best all!!


^cheeto!^

wasalam..


Monday, December 10, 2012

Gua Kota Gelanggi, Jerantut Pahang.

aSSalamualaikum~~

sementara tunggu groupmate yang tak sampai lagi, terasa nk menghupdate pulak blog semak nie. 3 minggu lepas aku ada pergi Gua Kota Gelanggi kat Pahang. program rakan muda. *excited! excited! excited! sebenarnya tu kira first time jugak la aku pergi Pahang. sadis kot. *potong bawang satu bakaul T_T.. dah 22 tahun jejak kaki dekat bumi yang sphere nie, tu baru first time pergi Pahang. ok sila jangan gelak kuat. senyum ja.

seriously Pahang sangat best. *err sebab banyak pokok durian kot. bhahaha.. yelah, sepanjang jalan aku asyik nampak dusun je. bestnya duduk kampungggg!!







bentuk bentuk stalaktit and stalakmit kat dalam gua tu, subhanallah, macam macam ado. bentuk gajah, batman, raja tengah duduk, tulisan Allah pun ada. paling best boleh nampak kristal. tapi, unik sebab kristal kristal nie tak boleh sentuh sebab nanti akan mati. tak sempat la pulak aku nak tanya kat brother tu kenapa boleh mati.
 macam gambar kat atas nie bentuk singa.  kat kepala die tu sebenarnya ada kristal. and area badan tu kristal yang dah mati sebab kena sentuh.











alamak groupmate dah datang..!! *cabut dulu!

^cheeto^!

wasalam..

Friday, December 7, 2012

vakuummm!!!

aSSalamualaikum~~

waaaaaaa...!!! lamanya tak bukak blog. betol ckp pondok usang beratap langit and HJ berhabuk bonar dah blog eden nie ha..

semalam aku tengok Istanbul Aku Datang. ok! overexcited disitu. orang lain dah berkurun zaman dinasor tengok aku baru jalan itik nak tengok kan. overall not bad la cite tu. kelakar gila part Lisa and Beto. tapi, poor and padan muka Azad. tulah jahat sangat kan. tapi, tak boleh belah watak aizat. macam kaku je dia. *cewah pandai pulak mengutuk. sebenarnya aku nak tengok kartun rise of guardian tu, breaking dawn, tp nak buek macam mano. kaki macam gajah malas nak bergerak keluar dari UIA ni..

dua minggu lepas aku kuchiwah tahap 7 petala langit!! super saiya sad! dua ekor kucing yang paling sayang kat alam semesta dah temui ajal. rasa nak balik kg je bila dengar berita mnyedihkan tu. tapi, paling touching bila ayah dgn mak pun sedih kucing2 tu mati. *eh! nampaknya mak dengan ayah lagi sayang kucing dari anak dia yg comel tak comel sangat nie?? oh nooooo!!! dan sekarang tinggal la sekor je kucing kat rumah. Mr. Tom Kurus nama die..hehehehe..

and, it is two weeks left before final exam!! what?? cepat bonar masa berlalu! *mohon sem nie end as soon as possible. tapi!!!! next semester is practikal training! 6 months pulak tu.ok! i'm dead meat.totally dead meat!

rabbi yassir wala tua'assir..

^cheeto!^

wasalm..


P/s: sebelum nie aku suka dengar lagu maher zain and Irfan Makki. tapi kan aku get influence from 'someone' sekarang nie addicted dengar lagu2 Sami Yusuf. masya Allah..lyrics are superb giga awesome..