Friday, January 18, 2013

dalam kenangan~~AL-Fatihah..

~~aSSalamualaikum~~


jumaat semalam genap seminggu pemergian arwah. sahabat terbaik skuad wataniah. sedih tu memang tak terkata lah. sebab arwah sangat happy go lucky, kuat mengusik tu memang tak terkira.

skuad aku memang terasa sangat dengan kehilangan arwah. sebab kami macam one big family. macam saudara. pemergian secara tiba tiba memang mengejutkan semua orang. sampai hari ni aku still rasa kejadian tu hanya satu mimpi. sebak bila teringatkan arwah. tapi, berdosa kalau tak percaya pada qada dan qadar kn?

bila arwah dah pergi baru perasan banyak tanda tanda yang arwah tunjuk. status status facebook, ayat ayat untuk kawan2..

status facebook yang kitorang perasan ' jangan happy sangat nak sambut tahun baru. tengok nanti kita kembali ke rahmatullah..'

last dinner steamboat arwah ada cakap 'bye korang. lepas nie dah tak jumpa dah'

'fatin! tolongla ambikkan air untuk aku. lepas nie dah tak boleh dah..'

'fatin! ambikkan gambar aku!lepas ni bila lagi ko nak ambik gambar aku..' 

'fatin! jangan la marah aku kacau2 ko. lepas nie dah tak boleh kacau dah..'

last message arwah untuk yani, 'esok ko call aku sampai bangun nak cuci keta ko. kalau aku tak bangun memang tak la aku nak basuh keta ko' and... memang betol arwah dah tak bangun pagi tu..

lepas nie dah takda orang nak mengusik mengejek aku lagi dah..

'fatin jasmay! hey3!!'  

 'fatin katak!!'   

'fatin kaki gajah!'

'fatin! licin la lantai tu. ko jatuh nanti kang' 

'eh fatin! kerusi tu rosak. jangan duduk nanti jatuh!' 

 'fatin! beret ko macam chef. betolkan!'  

'fatin! ko suke lelaki mcm mana?' hahaha..soklan nie aku rasa tak boleh belah time kitorang pergi kelantan sebab salah sorang skuad kitorang kawen.

'fatin! kenapa ko tak nak terima aku??'hahaha..nie pun lawak. sebab arwah memang suka bergurau macam tu dengan semua orang.

'fatin! aku still dalam list calon suami ko kan? yeayyy!!' nie pun lawak time last annual camp rejimen lepas.

tu semua gurauan dan kenangan..

time revision week aku memang suka study library. kalau bosan arwah datang la kacau. selalunya aku memang marah sebab kacau aku belajar. tapi, last revision week tak terasa pun nak marah. aku gelak je. tak sangka tu yang terakhir.




coklat strawberry terakhir untuk aku dengan cik lin masa kat library. kotak simpan buat kenangan..


Sebagai sahabat Al-Fatihah dengan Yassin yang mampu kami hadiahkan. redha dengan panggilan ilahi. sebab Allah Maha Berkuasa lagi Penyayang. orang yang baik memang Allah sayang.

between 22 of us, Allah lebih sayangkan arwah. semoga engkau tenang disana sahabat. bak kata seorang lagi sahabat sepasukan, 'arwah menanti kita disana'..

Al-Fatihah buat sahabat Mohamad Afham Ibnu Jumat...





sorry, entry terover dover panjang pulak..hehehe..

wasalm..

4 comments:

hassy chan said...

alfatihah...
huhuhuhuhu...


*mencit ngn hamster bkn menatang yg sme jugak.. mencit kecik je..

fa-in said...

Be strong fatin! :)

kiera'sakura said...

tanda yang ditinggal memang untuk kita yang hidup nie kenang kan. semoga arwah ditempatkan bersama para solehin kat sana. amin

Unknown said...

kte same la.. wlaupn da lme die pergi.. tp ttp terasa..
law blek taman.. rse sunyi sgt.. die la penghibur..
isk2x..
sdey plak dah..
='(