Saturday, March 2, 2013

part of voucher buku..

aSSalamualaikum..

semalam balik office terus singgah Jusco. amboi! mentang mentang la Jusco tu seinchi ja dengan office. Plus ada sale pulak dekat Jusco semalam. so memandang terpandang dan terlihat voucher buku aku yang tak tersentuh lagi tu, aku borong la buku yang dah lama gedik gedik santai nak beli tapi tak terbeli beli..


taddaaaa..

novel The Hobbit tu tak tau berapa abad boleh abeskan. wordsearch tu macam cepat ja abes. aku nak beli buku lain lagi sebenarnya. tapi semalam macam dah rushing sangat. capai jela buku yang teringin sangat tu..



harini marathon baca buku nie sampai abes. dah lamo dah beli nie ha. tak terbaca ja. tapi..tapi..tapi.. jangan salah anggap pulak ye cik  hassy chan! den sajo baco nak tambah ilmu orang kata..muahahaha.. sebab aku memang suka buat collection buku buku Hilal..

best part from this book 'tidak perlu berpegang tangan, memberikan hadiah valentine, menghantar sms penuh kata kata manis, berhubung hingga melanggar syariat, dan disapa kealpaan bagi menunjukkan tanda 'cinta'. 

hanya dengan berusaha membina hati kita,. itu sahaja sudah satu cinta. 

apabila cinta mahu membawa orang yang kita cinta itu ke syurga-Nya, maka orang yang memahami akan berusaha membina rohaninya. 

matang itu apabila mampu mengenali Allah, mengetahui matlamat kehidupan, tanggungjawab di dunia dan seterusnya bergerak bersungguh sungguh ke arah memenuhi tuntutan kehidupan sebagai hamba Allah, serta pentadbir muka bumi..

insaf jugak la dua tiga saat..heee..

^cheeto^!

wasalam..

1 comment:

hassy chan said...

laaaaaa ingat ko da nk nikahhhhhhh... bru nk eksaited hahahaha.. bgusnya ko beli buku gitu.. satu2 nye genre buku yg aku beli adalah komik... sobsobsob.. (mcm kanak2)