Wednesday, July 24, 2013

here we go~ Gunung Datuk!

aSSalamualaikum~~

last activity before Ramadhan haritu. sempat lagi pergi hiking Gunung Datuk, Rembau. dah la tak plan langsung. tetiba ja awin call "aten! jom pergi hiking!" *plsss.. call my name with 'F' in front....plss..plss...

dengan teruja aku jawab.. 'nakkk!!!!' *padahal time tu demam 3 hari. but still... hiking tak boleh nak lepas.

dan minggu tu memang minggu practical yang hectic. nak tengok phone pun tak sempat la bak kata orang.. *errr...

nak release tension lah katakan..

pukul 6.30 pagi dah keluar dari uia.. sambil sambil dalam kepala menyanyi lagu Rembau most wanted yo!




alhamdulillah.. 885 meters Gunung Datuk succeed!! yay!! tapi ambik masa 2 jam jugak nak sampai puncak. al-maklumla kepancitan sebab dah lama sangat tak exercise..




kat puncak dah ada kawan kawan tunggu dah. Ungka namanya.. siap hidangkan tom yam lagi kat atas tu.. eheh!


muka lelah~~






kaki Hang Li Po vs tapak Hang Tuah.. ehem! sama saiz je..


sebab Awin ada kawan yang memang kaki hiking, memang senang nak hiking ajak si Ashraf tu jelah. so far, dah banyak gunung dia panjat. tetiba je Acap jadi gunung guide kami.

tapi, sebab si Acap nie sangat rajin spending time, kitaorang bayar dia.. as a gift la..

teringin nak naik Brinchang.. tapi.. belum ada rezeki lagi lorh..

^cheeto^!

wasalam...


3 comments:

hassy chan said...

wah bestnyeee.. ak xpena gi hiking lg sobssss

アヌム said...

bestnyer hiking.huhuu

~SaL IjOu~ said...

mohon ajak akak sekali lenkali ya!~ ;)

bila ntah kita nak jumpa..sementara kamu masih kat uia~

moga2 ada peluang nnt..uia pun dah lama akak x jenguk~