Monday, July 29, 2013

review novel Anthem dan Si Mata Bundar~~

aSSalamualaikum..

memandangkan dah abes practical dan banyak lah masa yang sengaja membazir dan dibazir, sebelum habes practical haritu ada la jugak borong novel dengan buku motivasi.

sekali borong buku memang suka beli banyak banyak sekali. buat bekalan. *memang habit kot..

kalau masuk popular ataupun MPH, tunggu la dua jam kemudian baru keluar dari kedai buku. har har..

bak kata Hani 'hang kalau masuk kedai buku tak ingat dunia..' eheh!

macam biasa tiap tiap tahun mesti pergi bookfair borong novel JS. dan aku mesti beli atas 5 buah.. *eh! tahun nie tak buat entry pergi bookfair lah!

dan of cos lah tak lepas beli novel Anthem.. Hlovate always and never regret.. dah lama abes baca sebenarnya. tapi mengada baru nak buat entry..



collection novel Hlovate bertambah satu! yay!

kali nie pembawaan watak penghijrahan Dash..rebel sebab kena hantar balik Malaysia. macam mana dia dulu? macam mana dia berubah? sila baca.. hihihi..quote Hlovate yang paling best 'no judging on one past because it might be your future'


dah baca Si Mata Bundar ni jugak. heroin lawyer kot. yang best si Dania suka main game wordsearch. macam aku daa.. al-kisah bila Dania kena kawen paksa dengan si Ahnaf. tapi, si Ahnaf sebenarnya dah lama terjatuh hati dekat si Dania.. comel ja watak Ahnaf. serious comel! sebab Ahnaf nie jenis yang banyak tanya dan selalu nak ambik tahu.. the rest is wrote~~~

ada lagi novel dan buku yang dah baca.. next entry pulak ye..

^cheeto^!

wasalam...


p/s: salam 21 Ramadhan..




3 comments:

hassy chan said...

rajin gila ko baca novel.. ak kalo baca, bukak bahagian ending terus hahaha

Pondok Usang said...

review je.. meh sini nak pinjam itu novel.. hehe..

Zul Fattah said...

rajin awk bca novel..? sy cuma pernah bca novel harry potter..