Tuesday, July 23, 2013

terawih kampung vs. terawih uia..

aSSalamualaikum...

alhamdulillah~~ yay! lastly report dah siap pun kelmarin. lastly! lastly! harini print. kalau rajin petang karang dah boleh post ke yu yai yea..

tahun nie full months Ramadhan kat kampung. so, terawih pun kat surau kampung jelah...

dulu aku rasa masa zaman hingus hijau dulu saf kat surau memang penuh sampai belakang. tapi, sekarang dah tak macam dulu.. mak kata orang yang tua tua ramai yang dah meninggal. sapa ja yang tinggal..

ha'ah betol la..

yang muda muda ramai berhijrah sambung belajar dan kerja..

tapi, kalau time raya tak payah cakap.memeng full!!

kalau dekat uia.. tak payah cakap la ramainye orang..

rindu pulak zaman ramadhan dekat uia dulu..

tapi dekat kampung pun best.. boleh jugak la flashback zaman nostalgia hingusan dulu dulu.. ahakz!

^cheeto^!

wasalam..



1 comment:

Nurzakiah Hanum said...

ye la kalau kat kg teringat memori2