Sunday, May 19, 2013

happy guru day!

aSSalamualaikum~~~

special dedicated Happy Teachers Day!! kepada cikgu cikgu ku.. cewwaahh..

sejak tadika Cikgu Hayati - memang tak boleh nak lupa masuk pertandingan story telling Nabi Yusuf. bagi salam salah then satu dewan gelak. maluuu.. yela.. umur baru 5 tahun gigi pun tak de lagi. sebut pun tak betol lah..

primary school Sek. Keb. Sg. Seluang (1997-2000). lepas tu pindah SK Jln Paya Besar (2001-2002)

-Cikgu Mariam (selalu betolkan tudung sekolah aku pagi pagi). biasalah budak berhingus selalu meleleh..har har har,

-Teacher Rokiah (selalu menguap dalam kelas teacher),

-Ustazah Junaidah (best! dapat 100 Pendidikan Islam.

- Cikgu Rozita (kepala aku penah kena ketuk dengan cikgu nie kot. sakit gila. terus minat math lepas tu)

- Cikgu Zul (cikgu sains selalu ketuk tangan aku sebab banyak main dalam kelas. dan teramat sangat tak minat sains kelas cikgu tu! series! *errr.. apehal asyik kena ketuk je nih..,

- Cikgu Hasnah (cikgu BM darjah 2 sampai darjah 3 merangkap mak bestfriend aku),

- teacher Teh, Sir Zul, Cikgu Baihaqi (cikgu part time dari Mesir. hensem kot!), Ustaz Lutfi (part time jugak. siap buat part time jual kasut kat pasar malam lagi. salute ar!)

- Cikgu Zainab (best gila cikgu BM nie), teacher HO (teacher koir aku dulu. *ehem! suara katak pun masuk koir. mmg lawak ah!),

-cikgu Noraini (cikgu netball and volleyball masa sekolah dulu)*sorry cikgu! tak menyumbang pingat pun.. heheheh

secondary school. SMK Jalan Paya Besar (2003-2005)

- Cikgu Mazura (cikgu BM form 1 and Sejarah form 3 ) *best gila ajar Sejarah.. dari tak minat terus minat.

- Teacher Saraswathy (teacher math), Cikgu Panjawarnam (cikgu BM plus cikgu olahraga masa zaman slim     dulu) *cikgu India ajar BM wooo..

- Ustazah Norazian *ustazah yang asyik suruh aku jawab soklan. bila kelas pendidikan islam memang kecut je perut aku.

- Ustaz Khairul.* fresh grad dari Jordon. ajar bahasa Arab. dan jahilnya aku pernah lari dari kelas masa form 1.  tapi, dah naik form 2 sampai form 3 dah insap dah. sebab jadi pengawas. tak boleh nak otai lebih lebih.

- cikgu Wahab, Cikgu Mazita, Teacher Hanani, Teacher Sharifah, Sir Lim (aku panggil sir garfield. series macam garfield), Cikgu Roshani, Cikgu Zaiton, Teacher Euw Moi Guik.. and all..

MRSM Beseri (2006-2007)

- Cikgu Kamal *cikgu physics merangkap cikgu kelas dua tahun berturut turut..

- Cikgu Jalil *cikgu kimia yang paling awesome. best gila ajar..sadly form 5 cikgu lain ajar.

- Teacher Narimah *cikgu add math paling penyayang aku rasa. dia mengajar memang ikhlas.sebab cikgu la class aku dapat kelas terbaik untuk result add math. tp sayang, middle form 5 cikgu pindah mengajar matriculation Kuala Nerang.

- Teacher Hazlin. *teacher math, sweet and cun..

- ustaz Yusri * ustaz Pendidikan Islam dua tahun berturut turut. merangkap warden bebudak laki. pagi pagi ronda satu asrama sambil hon hon moto kejut bangun subuh. bawak rotan lagi.. how i miss that moment.. really.. dan ustaz penah cakap aku tak pandai masak. sebab aku jawab soklan ustaz nak buat sup letak sup bunjut je.. maluuuu..

- teacher Juliyana. *teacher EST yang sporting gila..

- teacher Norsitah *very nice, kind english teacher.

- Cikgu Juna *warden block F yang garang gila. tapi aku dulu kaki ponteng assembly, kadang kadang usrah and tazkirah (kadang kadang je eh, har har) lepas tu menyorok dalam loker. muka kena denda sapu koridor dengan cuci toilet. *tak pelah. charity ape tolong mak cik cleaner..

...and all..

CENFOS IIUM NILAI and all lectures in IIUM.. thanks for being such a beyond awesome teachers in the world.

and not to forget, mak dan ayah adalah cikgu yang paling terbaik. *walaupun bukan cikgu..

^cheeto^!

wasalam..


p/s: alamak, terserlah kejahatan aku masa sekolah dulu..


Friday, May 10, 2013

remind the old times~~

~~aSSalamualaikum~~

rasa nak update blog tapi tetiba terbukak video clip Embrace pulak. zaman bila punya band ntah lah.. zaman hingus hingus dulu tak lah minat sangat, setakat westlife *oh! evergreen... nsync, blue, layan lah jugak sikit sikit. tapi westlife is not to forget. sampai sekarang jatuh rahang kalau tengok mark, brian, shane , nicky dengan si Kian tu.. *even, diorang dah tua.. kalau orang minat sangat dengan si shane tapi aku minat gila dengan Kian and Mark.. tapi si Mark nie gay lah pulak..err...

then, sampai satu stage  minat simple plan, green day, sum 41.. tapi simple plan the most. green day tak yah cakap lah. sampai sekarang ada lagi dalam playlist. tapi dah lama tak replay.. har har har..

dah tua tua nie*eh! tua ke??.. tua la kalau dah kubur kata mari rumah kata pergi kan? dah kurangkan dengar all those songs. plus, short term memory macam aku dah tak ambik kesah dengan lyrics..

since Maher Zain top meletop kat Malaysia, aku dah baik baik sikit *errrr.. baik ke?? har har har..  at least playlist ada lagu nasyid kannn... hehehe.. add on Sami Yusuf! favourito!! ditto!!
padahal dulu kat rumah masa kecik kecik ayah selalu je beli album nasyid.. tapi dengar sebab nak masuk pertandingan nasyid kat sekolah. apakah??

malam malam dengar Embrace tak bagus jugak ye dak? why not we have Ya Hanana..


pernah dengar selawat nie masa talk dekat Uia. budak budak comel tahfiz yang nyanyi. bulat mata dengar. tak sangka ada yang mempopularkan selawat nie.. *special friend yang cakap. aku pun baru je tahu~~ #sosad... dan baru lah aku ingat semua selawat yang adik adik tahfiz nyanyi sesedap buluh perindu tu semua Habib Syech pun nyanyi..

esok picnic Ulu Yam!! yahoo!! ta sabau raso.. mahu taknya. kepala dah macam macam benda ada. why not take a break enjoying Allah creatures kan??

dan esok jugak 1 Rejab..* err.. dah 1 rejab dah pun sejak tadi.. rugi pulak tak dapat puasa sunat. bak kata Kak Fiza, belum tentu lagi kita akan jumpa Rejab taun depan. eh! apakah?? ehem! tak salah ingat mati, kan sunat tu..

^cheeto^!

wasalam..