Friday, January 31, 2014

opening of 2014~ Johor-Melaka-Negeri 9-Pangkor part 3

aSSalamualaikum..


last entry opening 2014.. at last..last!!! lepas Melaka transit dekat UIA satu malam. esoknya tu lepas subuh terus gerak Pangkor. sebelum tu singgah Kelly Castle. nak sangat melawat Kelly Castle..







bak kata yani dengan pujah bab sejarah serah kat aku..kui3..  dulu kecik kecik ada gak niat di hati tu nak jadi ahli arkeologi. sebab best pulak tengok orang korek gali tanah cari artifak. tapi bila dah besar ntah macam mana terpilih course accounting pulaks..heh! sejarah kalau setakat nak belajar dan amabil tahu aku memang suka. tapi kalau nak duduk ambik exam paper sejarah memang aku hands up lah.. surrender..

lepas tu terus shoot pergi Pangkor. excited sangat nih! sebab waktu holiday tu weeekdays alhamdulillah dah harga yang murah.. 

bilik standard RM 150 dpt RM130..tu pun last mintak kurang

snorkelling plus keliling pulau RM20

games big marble dengan popparazzi RM30..supposedly 3 game RM50.. tapi kami nak main dua ja. so dapat la RM30.. best thing is pakej nie ada 7 game. pilih la game apa nak..





big marble.. awesome game nie! melompat lompat ha..




popparazzi.. benda alah nie tak stable sangat. baru berapa saat main kami dah terbalik. kalau yg berdiri tu stamina kaki memag kena kuat. aku 3 kali tercampak masuk laut. tapi serious best sebab orang yang manage tu bawak sampai tengah laut jugak la. lagipun kami je customer petang tu. layanan tip top.. 






untuk pakej snorkelling pulak charge RM20.. bawak keliling pulau. tengok batu batu yang bentuk buaya, penyu lepas tu baru snorkelling. terpulang nak sejam or dua jam. kami nak kejar check out chalet. ambik sejam je. tu pun kaki tangan luka luka sebab corals2 tajam. seminggu gak la gatal gatal..hahaha.. *sensitive skin la kekonon..

lepas snorkelling, diorang bawak pulak kat satu pantai untuk mandi manda. sebab tak da orang sangat time tu heaven la kitaorang mandi..


tiba tiba ada orang tulis love letter lah pulak..romantik gitewww..






an advised kalau nak pergi bercuti main macam nie better time weekdays. boleh dapat murah plus hospitality tip top sikit kot. tapi yang tak best time nie takda kedai makan yang bukak. so, kami bawak maggi..so sad~~ 

^cheeto^!

wasalam..

1 comment:

♥cik shaf♥ said...

wahh..aku penah gi pangkor dgn family tp setakat main tepi pantai je..haha..teringin lak nak try snorkelling tu.. ;)