Saturday, February 22, 2014

conversation tengah hari dengan mak..

aSSalamualaikum..


harini Sabtu yang agak boring. tak tahu nak buat aktiviti apa. mati kutu dibuatnya. dua hari tak keluar dari bilik. terpaksa habeskan chapter yang belajar last week. itupun sebab minggu depan nak kuiz..

tetiba....'i only ask of God...lalalala..' lagu Outlandish gegar phone. name appear..' Mak..'

aku sesaja menyakat mak tadi.. berikut adalah conversation between aku dan mak..*eh! macam ayat exam SPM tak past pulak..

me: mak, orang nak sambung belajar.. september nie. boleh dak?

mak: ikut kakak la.. mana pun ok..

me: tapi orang nak sambung dekat luar negara. boleh dak?

mak: *terkejut ala2 mak.. kena tanya ayah.. kalau macam tu bilanya nak kawen??

me: errr.... *fikir ayat! fikir ayat! boleh! kawen dengan orang putih la macam tu. best apa..

mak: haih! orang putih tak reti makan belacan.. tak reti cakap melayu..tak semayang.. mak tak mau aih.

me: *gelak guling2.. kalau tak reti boleh ajar..

mak: orang melayu pun banyak buat apa nak kawen orang putih..

me: ngeh3... kalau macam tu mak tolong cari la..kah kah..

apa apa pun.. habeskan degree dulu.. and be a better muslimah! bab kawen belakang kira. ok! macam heartless pulak bunyinya. kui3.. kalau ada jodoh tak kemana punya.. manusia dah diciptakan berpasang pasangan.. betulkan diri dulu. tu yang penting!

^cheeto^!

wasalam...




1 comment:

♥cik shaf♥ said...

perghh nak sambung master tuuu
n perghh mak bg green light tuuu..
haha =P