Monday, March 24, 2014

Gunung Angsi checked!!

Assalamualaikum..


at last..terupdate jugak. Gunung Angsi checked! last naik Gunung Datuk seminggu before Ramadhan last year. tetiba body shock last week naik gunung lagi. tapi alhamdulillah. sangat sangat la bersyukur sebab dapat rasa nikmat breathtaking scenery and awesome view..

hobi hiking sebenarnya dah lama terkubur. sejak Awin bertunang last semester. *sekarang Awin dah kawen dah pun. and going to be mom! wehuu.. anak sedara lagi skuad aku nampaknya. and Suhaila pun dah bertunang. susah dah la nak ajak tunang orang nie kan. hihu.. si Saudah pulak busy tolong mak dia uruskan butik.

tetiba di pagi yang hening tengah buat assignment, Wani inbox ajak naik Angsi. pucuk paku dicita ulam raja yang mendatang. of course la nak!!

checkpoint kitaorang start dari Bukit Putus and turun ikut laluan Ulu Bendol. so, kalau naik dari Bukit Putus perjalan naik tak lama. dalam dua jam. tapi alhamdulillah, we manage to make 1 hour and 20 minutes! *gosok dagu..ngeh3..

tapi nak turun. ikut Ulu Bendol. Allahurabbi... first one hour trek amat amat menguji mental. plus kaki dah start shaking to the max. berzikir ajelah dalam hati nie haaa...

dah sampai bawah, dapat sirap limau ais terus krem both leg. hahahaha.. thanks Sharifah for YokoYoko..haih~



team Backpackers! Thanks to them for inviting us.. 








ini bukit botak namanya.. aku and the geng ikut laluan air a.k.a laluan tipu. sebab malas nak pakai tali..




muka happy dah sampai puncak


starting point.. Bukit Putus..



view of Kuala Pilah. 20 minutes to summit of Gunung Angsi from Bukit Putus.. subhanallah!



credit Encik Erwan and Wani for those awesome pictures..

sabtu ni  28 Mac OAC plan nak naik Gunung Datuk. tapi sadly aku nak p melawat orang sakit.. takda rezeki nak naik Gunung Datuk untuk kali kedua..

hajat dihati nak naik Brinchang sebelum graduation. semoga jadilah~~ heheheh

^cheeto^!

wasalam~~