Tuesday, April 1, 2014

second time footprint left at Gunung Datuk!!

aSSalamualaikum~

hiking lagi yeay! mid break haritu agak busy settlekan document nak apply untuk scholarship. *semoga Allah permudah~  tak merasa pun duduk rumah. rasa macam sekejap sangat aih. Jumaat terus shoot balik UIA. kiranya patutnya cuti seminggu, dapat duduk rumah 5 hari ja. *T_T

kononnya balik UIA awal sebab nak study untuk midterm. *konon jelah.. last minute decide nak join lagi Backpackers pergi Gunung Datuk pulak. ambik mood before midterm. *kononyaaaaa....

sebab dah jatuh cinta dengan view Gunung Datuk satu ketika dulu. agak excited jugak nak join. *tapi, kalau suruh naik Gunung Angsi lagi sekali serious aku dah taknakkkk!!

kali nie lain sikit. bajet je sebenarnya nak hiking pukul 4 pagi. nak tengok sunrise kata mereka, at last end up naik pukul 5 pagi. subuh kat tengah tengah hutan. *sunrise sangat! hahaha..

sebelum naik tu gigih jugak kelam kabut baca mathurat..*tau pun penakut jugak ghopenye..

tapi serious, mathurat tu macam pengawal keselamatan..mungkin next entry.heheh!


we are first team! Alhamdulillah. yeayyy!!






stretching dulu. kalau tak ada orang krem macam haritu..har har..*pengajaran!




new friend. Fiona! macam lipas kudung hiking!


cucur cucur mari!


muka tu tak boleh nak berlakon lagi ke. eh!


starting point..


setinggi tinggi gunung solat jangan dilupakan~~










with Kak Ain~~




Puteri Gunung Datuk mintak permit. sila bayar RM5!

lama jugak landing kat puncak tu. dapat rasa natural aircond. taknak turun dibueknyoo..

aku try nak set 40 minit untuk turun. tapi end up 1 jam. kui3.. sebab heavy rain. tp Alhamdulillah best!

3rd time mungkin boleh try pecah rekod tu.hihihi..*harapannnn..

ibrah hiking: when meet Muslim hikers, they will greet u with 'salam', and non-Muslim with 'Hello'! ukhuwah. brotherhood.

picture with Backpakers tag, credit to En. Erwan..

malas nak susun gambar ikut sequence..heheheh..*sebab quick update je nie..

team Backpackers thor-baek. thanks semua!

ikutlah aktiviti apa pun yang minat. tapi, sila jaga batas batas agama. solat, ikhtilat dan aurat. your own accountability~~ #notetoself

^cheeto^!

wasalam..







































1 comment:

Niena Muhammad said...

best nye hiking!!!lama dh xikut...

fatin pekaba??