Saturday, May 17, 2014

last week. last semester. occupied!

aSSalamualaikum..


Alhamdulillah.. 15052014.. last day untuk last class as undergraduates students. mixed feeling. one step closer in Shaa Allah..

aktiviti penutup semester..picnic Wida' dengan usrahmate dekat Taman Tasik Titiwangsa.. bukan main lagi bergambar. orang lain datang jogging, kami menggemukkan badan makan spaghetti. tapi, tak kesah lah. spaghetti ayuni sedap giloss.. in Shaa Allah.. akan join usrah lagi walaupun dah grad nanti.








khamis malam.. join 1 Charity feeding homeless. yang nie best experience ever. sedih tengok rupanya kat Malaysia nie ramai yang homeless. kami bukak meja dekat area Masjid Jamek. susun makanan atas meja. dalam hati..*oooo..macam nie rupanya feeding homeless.  lepas tu homeless akan datang ambik makanan. kami hampar tikar untuk diorang duduk makan sambil tengok tv. so ada jugak la pasang LCD. volunteers foreigner pulak buat service cuci rambut.

best bila 'kak ain kata' : talk to them.. greet them. say something. show your kindness and loving.. *ohooo... 

lagi kesian bila tengok budak budak kecik. so, ada jugak group yang mengajar anak anak homeless nie bila datang ambik makanan. bagi diorang buku, warna pensel, mengajar mengeja. aku pun apa lagi, tak lepas peluang join dua kaki mengajar budak budak..*praktis lah kekonon.

tapi alhamdulillah, kanak kanak nie still lagi p sekolah. cumanya aku wonder diorang tinggal kat mana. 




ibrahnya kat sini, memandangkan aku pun dah nak habes belajar dekat uia ni, tunggu final exam ja lagi..*semoga Allah permudah... syukur tu kena sentiasa ada. kalau kita rasa susah, tak cukup itu, tak cukup ini, complaint service itu tak ok, service ini tak ok, cuba reflect balik tak semua orang dapat peluang macam kita..


rezeki dapat sambung belajar, peluang dapat tempat belajar yang selesa, peluang dapat facilities yang dapat bantu dalam pelajaran. peluang dikelilingi kawan kawan yang baik, solehah.. so, apa lag yang kita mahu. mudahnya kat sini, kalau kita rasa belum cukup dengan apa yang kita ada, cuba tengok balik apa yang kita ada tapi orang tak dapat macam kita.. 


stop complaining. keep improving. always say Alhamdulillah~~

^cheeto^!


wasalam...


1 comment:

akoo said...

is that mariam kirana? 'o' okeeee, by any chance, do u know sazila too? hahaha yelah fatin belajar uia jugak, mestila ade kenal kawan2 saye jugak. cuma kita je yg belum pernah kenal kat uia :']


alhamdulillah masih ada yg igt nak kunjung ke blog akoo.haha