Saturday, February 22, 2014

conversation tengah hari dengan mak..

aSSalamualaikum..


harini Sabtu yang agak boring. tak tahu nak buat aktiviti apa. mati kutu dibuatnya. dua hari tak keluar dari bilik. terpaksa habeskan chapter yang belajar last week. itupun sebab minggu depan nak kuiz..

tetiba....'i only ask of God...lalalala..' lagu Outlandish gegar phone. name appear..' Mak..'

aku sesaja menyakat mak tadi.. berikut adalah conversation between aku dan mak..*eh! macam ayat exam SPM tak past pulak..

me: mak, orang nak sambung belajar.. september nie. boleh dak?

mak: ikut kakak la.. mana pun ok..

me: tapi orang nak sambung dekat luar negara. boleh dak?

mak: *terkejut ala2 mak.. kena tanya ayah.. kalau macam tu bilanya nak kawen??

me: errr.... *fikir ayat! fikir ayat! boleh! kawen dengan orang putih la macam tu. best apa..

mak: haih! orang putih tak reti makan belacan.. tak reti cakap melayu..tak semayang.. mak tak mau aih.

me: *gelak guling2.. kalau tak reti boleh ajar..

mak: orang melayu pun banyak buat apa nak kawen orang putih..

me: ngeh3... kalau macam tu mak tolong cari la..kah kah..

apa apa pun.. habeskan degree dulu.. and be a better muslimah! bab kawen belakang kira. ok! macam heartless pulak bunyinya. kui3.. kalau ada jodoh tak kemana punya.. manusia dah diciptakan berpasang pasangan.. betulkan diri dulu. tu yang penting!

^cheeto^!

wasalam...




Thursday, February 20, 2014

last semester kinda.....err...

aSSalamualaikum..


sebenarnyakan..sebenarnya..sebenarnya beta rasa sangat mengantuk sekarang ini.. akan tetapi jiwa rasa nak hupdate blog walaupun tak tahu nak hupdate apa tapi rasa nak menaip jugak!

                                                  ...............................................

ok! seriously semester last nie agak teramat sangat lah tak berapa nak menarik untuk diceritakan. mungkin dah tak banyak aktiviti nak buat sem nie..

tapi agak busy jugak sebenarnya.. tengah fikir nak kerja................nak sambung master...........atau........kawen....... kawen????? mungkin impossible kot. ngeh3.. pintu hati macam tak terbukak lagi ja untuk terima sesiapa. jodoh tu kan rahsia Allah..cewah! ayat!

mungkin kerja dan part time master.. atau mungkin full time master.. atau mungkin kerja tanpa sambung master.. kerana cita citaku hendak menjadi seorang lecturer.. Allah knows best~~

^cheeto!^

wasalam..

p/s: Ya Allah..jika itu keputusan terbaik maka permudahkanlah proses ini,...amin..

Monday, February 10, 2014

another squadmate taken and married~~

aSSalamualaikum..


dalam ramai ramai Aiman pembuka tirai kawen paling awal. lepas tu Hani.. tup tup meletop hari Sabtu haritu selamat dah lagi sorang skuad wataniah naik pelamin. sekejap betul rasa macam tak percaya pun ada.. *aku rasa setiap kali entry kawen mesti ada ayat 'aku tak percaya'.. har har..

dulu susah senang sama sama. recruit, class wataniah, naik gunung, class pun banyak yang sama. group project pun pernah sama. especially masa buat project ADAIS sampai tak tidur malam tu lah..

bila ramai yang dah kawen and grad nie masing masing dah kerja. agak susah jugak nak gather ramai ramai.





cantek Awin! dah macam ala ala arab gitu dah... who's next?? krik..krik..krik *aku impossible la kan..dah ada orang ambik turn dah pun lepas nie..

trip pergi kawen Aiman dekat Kelantan yang paling best. sebab semua ada..

^cheeto^!

wasalam..

p/s: tak best awal awal sem dah tak sehat. spoil mood nak study... haih~


Saturday, February 1, 2014

friend next table is married!!

aSSalamualaikum..


satu hari petang damai di bumi UIA *cewah damai sangat.. hati dah berkobar kobar nak isi form untuk jadi committe taaruf taaruf week. mula mula tak nak isi. lepas ada orang bagi support aku pun terbukak lah pintu hati nak join jadi committee.. 'time ni lah nak cari kawan baru..' katanya..

tapi suddenly dekat pop up notification pesbuk ada invitation wedding. click notification. whattttt!!! jatuh rahang. mata membulat. Boon!!! *rock name bestfriend aku dekat Mrsm dulu nak kawen dah??!! terkejut!

kawan otai ponteng riadah petang petang. friend next table. teman gaduh, teman tukang mengajar add math dengan kimia. pernah tidur rumah dia jugak time sekolah aku buat graduasi untuk senior. malas nak balik rumah. mak dia buat kan telekung untuk kami. ya kami. ada lagi 3 orang geng otai. Fatin Farhana dengan Shuhada.

dulu waktu sekolah selalu cakap Shud yang kawen dulu sebab Shud nie ala ala perempuan melayu terakhir. pandai masak lagi teww. tapi siapa sangka rezeki Allah. Boon kawen dulu. ok lah. ok lah. nama sebenar bestfriend aku ni Mimi.. *dah kawen kan tak boleh panggil Boon dah kot..heheheh..

tapi best jugak la harini dapat jumpa classmate even tak semua yang dapat datang..

tapiiii.....

'fatinn!!! what happen?? sebab wataniah ka nie?'-Ummi

'heiii.. awat banyak jerawat nie!!!'- Mimi..

'..............sensitive skin lorh.....' - Me. sigh!

'yaka? manja namanya tu. ka dah gatal sekarang?? haaa.. hahaha..' - Mimi..

'....@_________@.....not yet lorh.. baru nak matured larh! ' - cet!


here we gooo.. the outstanding beserian~~ miss them infinity.. *eh! muka aku gelap main pantai kat Pangkor tak hilang lagi..........

all in all, barakallu fiq Boon aka Mimi *cant change your name.. semoga bahagia sampai syurgaNya.. pleasee datang konvo deme Oktober nanti bila free...


^cheeto^!

wasalam..

p/s: wedding opening this year goes to Mimi!