Monday, May 19, 2014

bila feeling tambah tolak darab bahagi..

aSSalamualaikum..


bila jam tujuk angka 10..mula menguap satu..menguap dua..menguap tiga..

tipu sangat study hard. study smart..

tahu..dalam hati tu mixed feeling. sekejap kecewa. sekejap seronok! sekejap sedihhh='( sekejap semangat!

last semester..

bukak group whatsapp..cari group kedahan..rinduuuuu...*konon mintak semangat lah..

dah tak rajin belajar macam dulu..whyyyy??? tell me bebeh! *cewah..

kalau macam ni punya manja, tutup jelah angan angan nak p sambung belajar dekat sheffield. huh! *eh! xpa..nie postpone next year..

kalau macam ni punya manja, jangan harap la boleh kawen. *eh! yelahhh tuuu.. calon pun still somewhere in the middle..

one step closer.. dah nak habes belajar dah...c'mon girl! go go power rangers!

bila ditanya apa future plan? aku tanya diri balik.. fa'aina tazhabun?

*apa kumerepek ni. dah jom tidur!

La Tahzan. Innallah ha ma'ana..

^cheeto^!

wasalam..



Saturday, May 17, 2014

last week. last semester. occupied!

aSSalamualaikum..


Alhamdulillah.. 15052014.. last day untuk last class as undergraduates students. mixed feeling. one step closer in Shaa Allah..

aktiviti penutup semester..picnic Wida' dengan usrahmate dekat Taman Tasik Titiwangsa.. bukan main lagi bergambar. orang lain datang jogging, kami menggemukkan badan makan spaghetti. tapi, tak kesah lah. spaghetti ayuni sedap giloss.. in Shaa Allah.. akan join usrah lagi walaupun dah grad nanti.








khamis malam.. join 1 Charity feeding homeless. yang nie best experience ever. sedih tengok rupanya kat Malaysia nie ramai yang homeless. kami bukak meja dekat area Masjid Jamek. susun makanan atas meja. dalam hati..*oooo..macam nie rupanya feeding homeless.  lepas tu homeless akan datang ambik makanan. kami hampar tikar untuk diorang duduk makan sambil tengok tv. so ada jugak la pasang LCD. volunteers foreigner pulak buat service cuci rambut.

best bila 'kak ain kata' : talk to them.. greet them. say something. show your kindness and loving.. *ohooo... 

lagi kesian bila tengok budak budak kecik. so, ada jugak group yang mengajar anak anak homeless nie bila datang ambik makanan. bagi diorang buku, warna pensel, mengajar mengeja. aku pun apa lagi, tak lepas peluang join dua kaki mengajar budak budak..*praktis lah kekonon.

tapi alhamdulillah, kanak kanak nie still lagi p sekolah. cumanya aku wonder diorang tinggal kat mana. 




ibrahnya kat sini, memandangkan aku pun dah nak habes belajar dekat uia ni, tunggu final exam ja lagi..*semoga Allah permudah... syukur tu kena sentiasa ada. kalau kita rasa susah, tak cukup itu, tak cukup ini, complaint service itu tak ok, service ini tak ok, cuba reflect balik tak semua orang dapat peluang macam kita..


rezeki dapat sambung belajar, peluang dapat tempat belajar yang selesa, peluang dapat facilities yang dapat bantu dalam pelajaran. peluang dikelilingi kawan kawan yang baik, solehah.. so, apa lag yang kita mahu. mudahnya kat sini, kalau kita rasa belum cukup dengan apa yang kita ada, cuba tengok balik apa yang kita ada tapi orang tak dapat macam kita.. 


stop complaining. keep improving. always say Alhamdulillah~~

^cheeto^!


wasalam...


Saturday, May 3, 2014

Ejat dah naik pelamin..aku bila lagi?? eh!

aSSalamualaikum..


Alhamdulillah.. akhirnya...dapat jugak merasa nasi minyak ejat. kah kah kah.. classmate form 1 sampai form 3. last 3 weeks dapat invitation wedding ejat. terkejut oh! senyap senyap je dia.... tapi aku memang dah tahu ejat dah ada someone. selalu jugak usik ejat bila lagi ni nak merasa nasi minyak..tup tup.. betolla selalu orang kata bila diri sendiri duk cakap lambat lagi tu la tetiba kawen dulu.. raya tahun nie datang bawak wife nampaknya orang tu..kekekeke..

ejat kira best friend jugak la..since sekolah lagi tak pernah lost contact. cumanya sejak dia 'hak milik terpelihara' setahun lepas tak silap, aku pun tak berani nak contact contact selalu..heheheh

fan Barcelona. tapi selalu cakap Arsenal macam cucur. cis!

kaki bola. tapi dalam hati ada legoland. dulu time sekolah selalu pinjam novel aku. novel cinta pulak tu. yang best arwah mak dia pun baca novel jugak tu..hehe..

memang tak sampai hati kalau tak datang kenduri Ejat..

katanya : call sbb kawan rapat. jemput special nie. aku jemput ayah hang marhaban kenduri rumah aku.. tapi, hg mai mesti bawak hadiah, bila pegang tu hang pun tak nampak..*cet!!! ok fine.. nanti aku kawen tak kisah hadiah besar mana janji mesti berat.. har har..

aku beli hadiah dapur gas. *tapi terlupa tanggalkan price tag. habesla kantoi harga..

sebab aku rasa sesuai dengan orang bujang yang newly weds nie.  katanya aku perli sebab besar sangat.. *dah cakap nak hadiah besar..=p

ayah cerita, habes marhaban terus datang jumpa ayah tanya aku balik ka tak.. *yelaaa..aku balik laaa..

how time flies too fast..dulu  naik basikal lagi pergi sekolah..sekarang dah jadi suami..

Happy Big Day Jat and Fatihah~~~ *orang jauh wife dia. Kelantan gitu... semoga menjadi suami soleh, pembimbing dan ketua keluarga yang bertakwa.. family sakinah sampai syurgaNya.. In Shaa Allah always pray the best for all my friends..

katanya lagi: aku tunggu giliran hang pulak. jangan market tu tinggi sangat..*amboi!!!!! mana ada market tinggi la..cuma rasa belum boleh lagi..aku tak cukup baik lagi oi..



p/s: ok..jom balik uia teruskan perjuangan sebulan lebih yang berbaki..bi iznillah..