Thursday, August 28, 2014

Reflect and repent~~

Assalamualaikum..

it was not so called funny day! Bila auditor yang bukan asalnya Kuala Lumpur ataupun Selangor cari client company untuk audit field jawapannya pakai GPS pun tetap sesat..

*itu yang terjadi dengan aku dengan Yani harini..

berapa kali entah pusing Tropicana. asalnya nak cari Lebuhraya LDP ja pun dari KD tu..

hikmah sesat kat situ, tak kena tol pun nak p Puchong tadi. ngeh3..

aha! kenapa entah sepanjang minggu hati rasa tak sedap. sungguh! heart beat laju macam lumba lari dengan Watson Nyumbek gituuuu..

harap jangan ada bad news or anything bad happen. nak balik kampung sabtu nie. driving alone lagi plak gitu..*apa lagi. gunalah mass of power Ma'thurat.. inshaa Allah mainan perasaan syaitan ja semua tu..

Remember, negative mind will never give you positive life!!

reflect and repent~~

^cheeto^!

wasalam..




Saturday, August 23, 2014

............

Assalamualaikum..




23 August 2014

Happy Commission Day~~

Alhamdulillah. congrats and congrats!

^cheeto^!

wasalam..

^________________________^

Saturday, August 16, 2014

deep~~

Assalamualaikum..

it was just boring and gloomy Saturday.. nasi lemak made me a bit sleepy just in the evening..

but, then sebagai tanda mintak maaf dekat kak Adib sebab tertutup suis peti ais time balik kampung raya haritu sampai rosak makanan dalam dalam peti, maka dengan rajinnya masak nasi lemak pagi ni..

bak kata hani..'bila auditor cuti..pehhh...'

cet! ceritanya nasi lemak tak letak halia. *ok! fine!

harini memang rajin blogwalking. *sampai 2 entry bak haq.

terjumpa quote ni dekat blog kuliyyahmate.. *sorry for copy and paste.

''Life is funny, isn't it? Just when you think you've got it all figured out, just when you finally begin to plan something, get excited about it and feel like you know what direction you're heading in, the paths change, the signs change, the wind blows the other way, north is suddenly south, and east is west and you're lost.''

''That rainbow will not last forever, it will disappear. And even if it disappear, it will reappear again.. And that is the cycle in life.''

for me.. its too Deep. Deep. 

^cheeto^!

wasalam..

Friday, August 15, 2014

time passed~

Assalamualaikum~~

oh ho..long time tak hupdate blog. buat summary aje lah gitu..

Alhamdulillah.. almost 2 months koje, so far everything just fine. hectic peak season tak payah describe lah. all are learning process.. and now..back to normal life. *rasa macam nak p bercuti pun ado..yeay!

eh! sempat lagi nak wish selamat hari raya ni.. walaupun dah hujung hujung syawal. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dari hujung selatan sampai hujung utara...ecewah!

tahun ni raya sederhana. tak sempat jumpa kengkawan sekolah..so saddddd... sob3..

August~~~

engagement day bersusun.. wedding day on list..

eh! Anis Syakir skuadmate dah kawen lah!! Tahniah syakir..ingat lagi dulu time first year masuk wataniah Syakir femes sport shoes colour merah..har har..

and.. kuliyyah mate.. Fathin, Didi, Misbahul.. Congrats. serious cantik berseri seri semuanya..

untuk mengajimate, schoolmate.. Pinat.. tahniah in advance! tunggu next week patik balik kampung attend wedding mu..

aku??

dengan siapa? tunggu siapa? bila dan dimana..biarlah rahsia. only Allah knows.. *ecewah. cliche!

biar ada yang mengata tak laku..  i have faith towards Allah. the right time will come..

because now is the time to become better and better person..and realise who should you put your real love is? Only Allah the Ultimate Power.. Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razq, Ya Hakim, Ya Latif~~~

Umrah..inshaa Allah. budget planning~~

^cheeto!^

wasalam..