Saturday, September 20, 2014

..................................

aSSalamualaikum..


first time dengar kat radio..aku rasa lagu nie unik. dan aku terus jatuh sukaaa..

Aku Juga Manusia - Amir Jahari


Ku termenung seorang

Ku menangis disebalik sepi
Ku mencari cebisan memori
Yang kunamakan misteri



Ku tertawa mendengarnya
Ku mengerti aku siapa
Ku tak peduli sebenarnya apa yang kau ada
Aa.. aa.. aa.. aa.. aa.. a..
Aa.. aa.. aa.. aa.. aa.. a..



Chorus:
Jangan kau menilai dari rupa
Kerna semuanya milik Dia
Hati ini akan ku jaga
Kerna ku hanya manusia biasa
Oo oo oo oo oo..



Aa.. aa.. aa.. aa.. aa.. a..
Aa.. aa.. aa.. aa.. aa.. a..



[Ulang Chorus] x2



Kerna ku hanya manusia biasa
Oo oo oo..



*betul. 'Jangan kau menilai dari rupa. Kerna semuanya milik Dia'~~ be grateful and always be thankful..


Hujung Dunia – Hanie Soraya

Pikir sebelum bicara
Susah sebelum senang
Jatuh sebelum berjaya
Sedar sebelum terus hanyut

Menyanyi biar dari hati
Berjanji biar pasti

[chorus]
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti adanya suka dan duka
Kamu dan aku
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti ada menangis ketawa
Bersama-sama

(hingga ke hujung dunia)
Hingga ke hujung dunia

Kurang kamu sesuatu
Pantas waktu berlalu
Terimalah seadanya
Tiada apa yang sempurna

Menyanyi biar dari hati
Berjanji ditepati

[ulang chorus]
Walau apa pun yang telah terjadi
Perlu tabah kau hadapi
Segala yang pernah kita lalui
Menjadikan kita yang hari ini

Lalalala lalalalala


*walau apa pun yang terjadi, perlu tabah kau hadapi.. * no matter what.. try best to achieve goals. 

^cheeto^

wasalam...

Mayday..test gayat.. Skytrex Adventure checked!

aSSalamualaikum..


dah lama tak buat aktiviti extreme.. *errr..extreme la sangat kan. yelah sejak final exam haritu dah lama tak join hiking. lepas exam alhamdulillah terus dapat kerja. in fact, peak season pulak tu memang weekend dekat ofis ajelah.

sekarang bila dah free mula la plan itu ini. *kononnya nak try extreme aktiviti before reach 25 y/o. seriouslyy?? kah kah..

16 September. unplanned activity. mula mula kononnya nak jungle tracking dekat Sg. Lendu. tapi plan tak menjadi atas sebab sebab tertentu.

tapi jiwa ni memberontak. nak jugak buat aktiviti. *nak jugak buat aktivity extreme!!!

tetiba ilham turun dari langit. aha! Skytrex Bukit Cerakah. to do list final sem haritu tak sempat accomplished lagi. terus text Syamirah. *haaa.. ni best friend sejak sekolah. the only best friend yang hijrah cari rezeki dekat bumi Kuala Lumpur nie.

punya lah semangat esoknya pukul 7.30 pg dah keluar. konon takut penuh. sebab kami walk in je.

moral, lepas ni kalau nak try aktiviti Skytrex ni better booking online 2 weeks before. haritu pun rezeki kami ada kosong.

sedikit pengenalan Skytex adventure, ada 3 phase challenges. Little adventure, Big Thrill and Extreme Challenges. Little adventure untuk kanak kanak.  untuk sesapa yang fobia sangat dengan ketinggian boleh try yang nie. *evil laugh.

Big Thrill 18m height with 21 challenges RM45. Extreme Challenges 22m 24 challenges RM55. kalau datang 10 orang and above boleh dapat murah. my advise better ambik extreme challenges. sangat PUAS HATI! *padahal mengigil jugak. kah kah..

meh nak belanja gambar sikit.



first 3 challenges basic test. basic pun mula mula tu gigil jugak. kah kah.. 


we done!!!!







hye kawan baru! Shima and Diyana. 



i wanna go travel and backpacking. plssss~~


i wanna build a snowman~~



jauh termenung kak? kalau dah jodoh tak kemana..eh!


one of the flying fox 22m height.


nak panjat tangga nie yang agak mental. *tak sangka badan aku dah berat ghopenye. oh nooo!!! 

the rest of pictures are history~~~ ngeeeee... 

by the end of year, kalau ada rezeki nak try Paragliding dekat Bukit Jugra tu. anyone wanna join me?? *soooo..start la menabung sekarang yee.. 

^cheeto^

^_______^

wasalam..