Tuesday, December 30, 2014

2014 one day left!!!

Assalamualaikum...

Dah lama tah hupdate!!!! Aku tanya apa khabarrr semuaaa..*eeh! Mcm joe flizow plak. Dah lama tak tulis blog. Apa benda entah nak merepek sini.


Untuk summary. Kita start dengan wedding. Tahun ni ramai skuad mate tamatkan zaman bujang. Barakallah semua! Nak upload gambar. Akan tetapi update blog guna phone. Kah kah. Dah berzaman tak sentuh laptop. Mamandangkan sekarang zaman instagram *tangan di bahu mata kat atas jadinya gambar confirm confirm banyak dekat ig.

Untuk Sakinah, pujah, suhaila, Anis syakir, Rahman and lastly penututup wedding 2014 Ali Karimi, berjuta tahniah! Inshaa Allah sentiasa doakan yang terbaik untuk kawan kawan.

Untuk schoolmate Pinat and Khalilah, tahniah jugak!!!!! ^_^

Aku?? Ermmm krik krik... *bagi chance orang lain kawen dulu.. Har har..yolahhh tu.

Summary aktivity hiking??? Sejak kerja tak banyak pergi gunung.. Waaaaa sedihhhhh!!! Tapi hiking tempat yang dekat dekat. Itu pun bukit saga, bukit gasing, tabur, Frim. Sekadar lepas gian jelahhhhh.. Dan melepaskan segala isi hati dan kepala. *yo lahhh tuuu..

Tapi betol, jangan stress dengan kerja. Nanti cepat tua. Go and get exercise!!

Kadang kadang bukan semua rasa tu boleh kongsi dengan semua manusia. Happiness and pain is just temporarily. Remember (2:216). Somehow its better to keep it as secret. As lesson learnt and reflection. Do not attach with materil things. Remember (2:256). Walaupun rahsia rasa masih sama dan tiada beza.*nothing to be shared. peace yo!

I belive on what Yasmin Mogahed said in her book Reclaim Your Heart. Then, Alhamdulillah tranquility got the better if me~ because when you put dunya in your heart, dunya will take over you. U'll sink and drown. However if you put dunya in your hand, Allah in your heart, then akhirat will come to you.. Dunya is like ocean. If we let the ocean take over our boat, then we will sink.
But remember, 'Syatan rejoice when Prophet Adam (as) came out from paradise, but he did not know when a diver sink into the sea, he will collect pearl and then rises again (Ibn Ul Qayyum).

*merepek pulak pagi buta~

Serious tak boleh stop baca buku Reclaim Your Heart tu. Asyik mengulang baca. *nerd! 😆

Ahlan wa sahlan 2015. May any lesson from 2014 will teach and bring us to become better person in 2015 and onwards~

Cheeto ^_^

Wasalam