Saturday, January 17, 2015

Place I wanted to go!

aSSalamualaikum~~


dulu waktu belajar, apa yang ada kat dalam fikiran is kelas, buku, assignment, kokurikulum.. sekarang *Alhamdulillah dah kerja dan graduate mula isi tabung. hashtag travelbox! *nak jugak hashtag tuu..

sebab aku lahir bukan dalam kalangan family yang silver spoon in mouth, so, masa belajar dulu mana ada duit nak kesana sini. nak beli baju baru pun fikir 5,6 kali.. *haaa..gituuu..

jadinya, kalau nak travel ni bagi aku menabung guna duit sendiri lagi puas hati.Shorlisted tempat yang teringin sangat nak pi sejak baby duduk dalam stroller!! *over sangat*

1) Umrah.. inshaa Allah... *orang kata, sebelum nak travel kemana mana tempat, dahulukan umrah.

2) New Zealand!!! *aaauwww.. sejak darjah 2.sebab terpengaruh dengan iklan susu Fernleaf. kah kah..

3) UK! *nk p Emarald Stadium ja. #COYG!

4) Istanbul. *sebab aku sangat adore dengan history Sultan Muhammad Al-Fatih.

4) Surabaya-Bromo-Ijen Carter. *Inshaa Allah rancangnya hujung 2015. tapi dop tahu la jadi ke idok..

5) Gunung Kinabalu..

6) Haji

7) Syurga~ *Aminnn..

Banyak tempat nak pi nie. jenuh kumpul duit.

^cheeto^!

Wasalam..



1 comment:

zarul farhana said...

best2 tu..

syurga xperlu kumpul duit..kunpul pahala ja