Tuesday, October 17, 2017

Follow the folow

Just follow the flow..

How we are now..

I hate you but I always miss you.




Thursday, October 12, 2017

Headache

2 days headache.

should I back to auditor life style. get a luxurious paid?

or stay as a part time lecturer. passionate teaching accounting subject. enjoying free time but low payment. and dont even know until when they will hire me as full timer?

I is hopeless.

Adios

Hopeless

I feel hopeless..

lifeless..

no money, no proper job and currently heartbroken.

no improvement.

i dont even know what i need to do.

October is like so many bad things happen. and yeah! every end of the year. my life is mess.

........

Alhamdulillah I still have family and surround by good friends. but somehow, friends  have their own matters too. I feel lonely. here. am i made a wrong decision moving here? or just stay at Puncak Alam like before. I dont knowww... *crying

Adios

Monday, October 9, 2017

Waiting. Yay or Nay? Should or shouldnt

tunggu.

hendak.

mahu.

yang mana satu pilihan kamu? ya pilihan di tangan kau. usah diulang sejarah lalu. kerana 'tunggu' itu sesuatu yang sangat memenatkan.

usah ditunggu. jika perlu, silalah berlalu. supaya tidak diulang kisah lalu.

Berserah pada yang Satu!

Adios!

Sunday, September 24, 2017

Lelah

kadang kadang kita perlu tinggalkan sesuatu. hanya untuk sementara.

bukan kerana lelahnya berkejaran atau menanggung ujian, tetapi berehat sebentar mencari jalan penyelesaian.

Apakah yang terbaik dan hikmah disebalik kejadian. apakah makna disebalik rasa dan perasaan.

kerana hati kita hanya kita yang perlu menjaga. kembali kepada fitrahNya. kepada siapa hati ini yang sepatutnya. hanya Dia. Allah yang Satu.

Semoga baik baik sahaja.

Aku disini perlukan masa. Semoga kuat menghadapi hari yang mendatang. Allah please guide me through. *Recite Al Insyirah* Amen..

Adios!

Thursday, September 21, 2017

Keep moving.

Its okay. just keep moving and dont look backwards.

Everything will be fine.

Sooner or later he will realize that he is wrong. His ignorance will fade.

and that time he will be back.

Have trust. faith. only to Him. Allah.

May you always under His preserverance.

Good bye sweetheart~ I am ready to walk away.. Yes. *tears*

Walk Away~

Here is the song dedicated to you. Walk away. Performed by Green Day.

Good Bye.


Assalamualaikum..


Salam Maal Hijrah 1 Muharam 1439H.

Semoga tahun baru ini menjadikan kita manusia lebih taat beribadah, buang yang buruk ambil yang jernih, jauhi buruk sangka, tambah iman upgrade solat, dan sentiasa berjaya dalam apa jua impian di dunia dan di akhirat~ Amin..
.
.
2 years back 1 Muharam 1437H is how we met at Putrajaya Challange Park. But, you dont recognise me. well yeah. Me either. just give you a glance then whatever this guy 'ingat bagus ke'
.
.
Then 25 December 2015, its how we met officially at my house. But, unfortunately, i hate you until end September 2016. that sudden feeling comes. and that 'feeling' is still here till today.
.
.
I hate you but I miss you. Please be mine. Forever mine.

adios!

Sunday, March 5, 2017

i dont have time to waste~

Assalamualaikum..


long time no write. ahahaha.. hello 2k17! may this year become more and more adventure.

to sum up January 2017 started with Mount Kerinci highest volcano in Indonesia. best ever trip and team. ah! tak payah nak english sangat lah! nah! lanje gambar satu! eh! dua! eh! tiga, empat..






ini kalau setahun pun belum tentu boleh move on. Rindunyaaa Indonesiaaaa.. harap ada rezeki utk trip July. 

lepas tu rasa macam dah lama tak camping hardcore. nah belanja lagi Gunung Gerah Bieh Bilah. 


4 hari 3 malam hiking trip. jumpa tapak kaki pak belang bersama sama anaknya. dengar bunyi anak gajah sesat. dan of course lutut injured lagi daypack third day untuk ke peak Gerah Bieh Bilah. *padan mukaaaa. siapa suruh hiking non stop. ermm.. tapi tak serik nanti nak repeat lagi. lalalalala~ sebab mossy kat situ subhanallahhhhh.. kalau pewai tengah hiking pun boleh hilang. GBB ni boleh dikatakan hutan dara lagi..

dan last week. dah lama tak main abseiling. dulu main time belajar tak pernah merasa abseil waterfall. last pun dekat Gua Damai tahun 2015. here we go Jerangkang Waterfall. tak tinggi sangat tapi air diaaaa lajuuu kemain.. rasa macam lepas ni nak main tali pulak. hihihi. sebab nak beat gayat yang tak pernah2 hilang tu.

the rest cuma hiking santai mak jemah dekat Bukit Saga, Bukit Gasing sebab nak training load. this is how semester break well spent.

sekarang silalah kembali ke reality. tinggal satu semester lagi insyaaAllah.. dont have much time to be wasted. nampaknya kena lebih berdisiplin.*nanti kena marah lagiiii dengan supervisor sebab thesis dah ke laut Mediterranean. My god!!!!!! 

be motivated! dont just dreaming. and walk the talk. avoid distraction of course! Semoga Allah permudah....

Ameen~

^Cheeto!^

-The End-

p/s: worst case awal tahun ni adalah iphone yg dibeli atas hasil titik peluh sendiri dah rosak tamat riwayat. gambar personnel yang ambik melalui phone tak sempat transfer or backup. Mt. Kerinci dan Gerah Bilah Bieh dalam kenangan.. sobs~