Sunday, March 5, 2017

i dont have time to waste~

Assalamualaikum..


long time no write. ahahaha.. hello 2k17! may this year become more and more adventure.

to sum up January 2017 started with Mount Kerinci highest volcano in Indonesia. best ever trip and team. ah! tak payah nak english sangat lah! nah! lanje gambar satu! eh! dua! eh! tiga, empat..






ini kalau setahun pun belum tentu boleh move on. Rindunyaaa Indonesiaaaa.. harap ada rezeki utk trip July. 

lepas tu rasa macam dah lama tak camping hardcore. nah belanja lagi Gunung Gerah Bieh Bilah. 


4 hari 3 malam hiking trip. jumpa tapak kaki pak belang bersama sama anaknya. dengar bunyi anak gajah sesat. dan of course lutut injured lagi daypack third day untuk ke peak Gerah Bieh Bilah. *padan mukaaaa. siapa suruh hiking non stop. ermm.. tapi tak serik nanti nak repeat lagi. lalalalala~ sebab mossy kat situ subhanallahhhhh.. kalau pewai tengah hiking pun boleh hilang. GBB ni boleh dikatakan hutan dara lagi..

dan last week. dah lama tak main abseiling. dulu main time belajar tak pernah merasa abseil waterfall. last pun dekat Gua Damai tahun 2015. here we go Jerangkang Waterfall. tak tinggi sangat tapi air diaaaa lajuuu kemain.. rasa macam lepas ni nak main tali pulak. hihihi. sebab nak beat gayat yang tak pernah2 hilang tu.

the rest cuma hiking santai mak jemah dekat Bukit Saga, Bukit Gasing sebab nak training load. this is how semester break well spent.

sekarang silalah kembali ke reality. tinggal satu semester lagi insyaaAllah.. dont have much time to be wasted. nampaknya kena lebih berdisiplin.*nanti kena marah lagiiii dengan supervisor sebab thesis dah ke laut Mediterranean. My god!!!!!! 

be motivated! dont just dreaming. and walk the talk. avoid distraction of course! Semoga Allah permudah....

Ameen~

^Cheeto!^

-The End-

p/s: worst case awal tahun ni adalah iphone yg dibeli atas hasil titik peluh sendiri dah rosak tamat riwayat. gambar personnel yang ambik melalui phone tak sempat transfer or backup. Mt. Kerinci dan Gerah Bilah Bieh dalam kenangan.. sobs~